De ce să pui sare în cafea. Combinație total neașteptată, dar benefică

Cafeaua este o băutură ce poate fi consumată în mai multe combinaţii. Cu lapte, zahăr, miere sau îndulcitori, cafeaua este adorată pentru aroma sa extraordinară și gustul incomparabil. Însă unii o preferă cu...
Pusă în cafea, sarea neutralizează o parte din gustul amar al cafelei şi îi oferă o aromă specială. Alton Brown, autorul multor cărţi de bucate şi expert în ştiinţe alimentare, recomandă să adăugăm un vârf de sare Kosher la o ceaşcă de cafea. Acest tip de sare are o granulaţie mare, care nu trece prin procesul de rafinare, are un gust aparte şi este folosită de mulţi bucătari în multe reţete.
Avantajele sării în cafea
Reduce Amărăciunea
Este un fapt științific că sodiul, o componentă majoră a sării, neutralizează gustul amar. Acest lucru se întâmplă deoarece papilele gustative vor reacționa la aroma sărată în loc de gustul amar. Deci, sodiul ar putea fi chiar mai eficient în neutralizarea gustului amar al cafelei decât zahărul. Zahărul îl poate masca puțin, în timp ce sarea îl neutralizează complet.
Clare Thornton-Wood, dietetician specializat în pediatrie, a explicat acest lucru într-un articol pentru Royal Society of Chemistry:
"Sarea are un gust bun, deoarece este preluată de receptorii de pe limbă. Blochează aromele amare și acre, motiv pentru care este adesea adăugată în alimente pentru a le face mai plăcute."
Îmbunătățește apa învechită
Sarea va face apa mai bună. După cum a spus Brown, apa care rămâne în cafetieră pentru o lungă perioadă de timp poate deveni veche. Dacă incluzi sare, aceasta poate îmbunătăți astfel calitatea apei. De asemenea, va face apa mai densă, conferind cafelei o textură mai groasă.
Îmbunătățește aroma cafelei și înlocuiește zahărul
Sarea îmbunătățește gustul cafelei. De asemenea, dacă trebuie să limitezi aportul de zahăr, dar amărăciunea cafelei este prea mare, sarea poate fi un înlocuitor viabil.
Cafeaua sărată poate îmbunătăți aroma, îmbunătăți calitatea apei și poate adăuga alte beneficii valoroase pentru sănătate.
Cafeaua în sine are deja o grămadă de beneficii, deoarece conține niște substanțe nutritive importante, cum ar fi magneziul și o mulțime de antioxidanți. Mai mult, consumul de cafea ajută la combaterea unor boli legate de creier, cum ar fi Alzheimer și demență.
-
-
-
Știrile zilei în Sănătate și Farma08.08.2025, 14:57
-
-
Boala care revine și face ravagii. Peste 300 de cazuri în doar o lună!08.08.2025, 13:21
-
-
-
Lucrul care triplează riscul de cancer. Medicii, avertisment16.07.2025, 23:43
-
Tratamentul care bate chimioterapia fără efecte adverse25.07.2025, 16:00
-
Activitatea care îți protejează creierul. Previne uitarea16.07.2025, 20:10