Carne din celule stem, produsă de cercetători

carne_porc_vita_friptura_64689200 Carnea roșie FOTO: pexels.com

Cercetători din China au creat 5 grame de carne din carne obținută din celule stem musculare de la porc.

Carne, celule stem. O echipă de oameni de ştiinţă din China a produs 5 grame de carne obţinută din celule stem musculare de provenienţă animală, a anunţat o universitate din provincia Jiangsu, citată de Xinhua. Universitatea de Ştiinţe Agricole din Nanjing a anunţat joi că echipa condusă de Zhou Guanghong a recoltat carnea obţinută după ce a cultivat timp de 20 de zile celule stem din muşchi de porc, potrivit Agerpres.

Este prima carne dezvoltată în China din celule stem musculare, potrivit Asociaţiei Chineze a Societăţilor de Ştiinţe Agricole, care a condus o evaluare a acestei tehnologii.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250