Carne din celule stem, produsă de cercetători

Cercetători din China au creat 5 grame de carne din carne obținută din celule stem musculare de la porc.
Carne, celule stem. O echipă de oameni de ştiinţă din China a produs 5 grame de carne obţinută din celule stem musculare de provenienţă animală, a anunţat o universitate din provincia Jiangsu, citată de Xinhua. Universitatea de Ştiinţe Agricole din Nanjing a anunţat joi că echipa condusă de Zhou Guanghong a recoltat carnea obţinută după ce a cultivat timp de 20 de zile celule stem din muşchi de porc, potrivit Agerpres.
Este prima carne dezvoltată în China din celule stem musculare, potrivit Asociaţiei Chineze a Societăţilor de Ştiinţe Agricole, care a condus o evaluare a acestei tehnologii.
Noutăți
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
Cele mai citite
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-
Articole similare
Tratamentul care scade hipertensiunea. Are efect timp de 6 luni
17.06.2025, 22:24
De ce aspirina nu e cea mai bună opțiune după o procedură cardiacă
10.06.2025, 19:13
Medicamentul care prelungește remisia în cancerul capului și gâtului
08.06.2025, 13:25
Anticorpii super-încărcați, noua terapie împotriva cancerului
21.05.2025, 20:49
300x250
Magneziul, esențial pentru sănătatea creierului
19.05.2025, 22:03
Testul HPV pe care îl poți face acasă. Îți poate salva viața!
11.06.2025, 17:21
Primul antibiotic dintr-o nouă clasă, descoperit după aproape 30 de ani
09.06.2025, 11:55
300x250