Dr Adina Alberts: Faci cumpărături pentru bătrâni? 10 reguli simple ca să nu-i infectezi!

Dana Lascu |
Data publicării:
EXCLUSIV
Cumparaturi
Cumparaturi

Pandemia de coronavirus ne-a spus în situația de a lua măsuri de siguranță pentru a-i proteja pe bătrânii pe care-i ajutăm cu cumpărăturile, spune dr Adina Alberts. Ea a compus un mini-ghid cu 10 reguli simple ca să nu-i infectezi

În mod special în această situație, regula numărul 1 e „Dacă faci un gest nobil, fă-l cum trebuie!" Ne iubim părinții și bunicii și, cu siguranță, nu am vrea să le punem sănătatea în pericol. Cu atât mai mult cu cât cei cu vârste de peste 60 de ani fac parte din categoria de risc, pe care acest nou coronavirus agresiv adesea îi răpune fără a le da nicio șansă să lupte. Dar, din păcate, nu toți știm cum să-i ferim pe cei bătrâni, cum să evităm să le facem chiar noi rău atunci când le ducem alimente și medicamente.

În afară de a le spune constant să nu iasă din casă și de a le duce toate cele necesare, ce mai putem face ca să îi protejăm de o posibilă infecție fatală cu coronavirus? Chirurgul Adina Alberts spune că acesta a fost primul ei gând, în momentul în care pandemia a atins și țara noastră. „M-am gândit la părinții mei, dar și la alți bătrâni pe care îi ajut de mai mulți ani. Și pe aceștia, din urmă, nu i-am ajutat doar ca să fac o faptă bună, ci sunt atașată de ei, m-ar devasta să li se întâmple vreo nenorocire", a spus, EXCLUSIV pentru DC Medical, dr. Adina Alberts.

În ajutorul tuturor, dr. Alberts ne-a pus care este regulamentul ANTI-COVID-19 pe care îl urmează cu seriozitatea specifică unui chirurg atunci când merge cu sacoșele de alimente la părinții ei și la cei în vârstă.

Ce trebuie să faci ca să nu-i infectezi

„În primul rând, trebuie să urmăm 10 reguli simple care ne protejază de infecția cu coronavirus atunci când mergem să facem cumpărături, atât pentru cei în vârstă pe care îi avem în grijă, cât și pentru noi", spune dr. Adina Alberts. Iată care sunt acestea:

„1. Luați la dumneavoastră cardul bancar, în detrimentul banilor; șervețele dezinfectante; mască; mănuși de plastic; un spray în care să aveți o cantitate de cca 50ml de spirt;

2. Lăsați copiii acasă, nu mai este sigur să vă bucurați împreună de shopping și nici de o reuniune a familiei. Copiii pot fi asimptomatici;

3. Vă puneți masca și manușile imediat ce intrați în magazin. Acele cărucioare metalice pot deveni foarte periculoase, pentru că trec din mână în mână;

4. Manipulați căruciorul și produsele doar cu mănuși, faceți inclusiv plata cu mănușile pe mâini;

5. La mașină, încărcați produsele în portbagaj, puneți căruțul la loc dacă e cazul, pulverizați spirt sau dezinfectant pe baretele sacoșelor și abia apoi scoateți mănușile, tragându-le pe dos; aruncați-le imediat la coș.

6. Încercați să vă descălțați pe preșul din fața ușii casei, nu în interior și ar fi ideal dacă pe acel preș s-ar pulveriza zilnic o diluție de apă cu clor (3 părți apă, 1 clor).

7. Toate produsele pe care le-ați cumpărat să le spălați sub jet de apă la 40 grade Celsius, cu săpun de vase, toate ambalajele, legumele, fructele, TOT! Abia apoi le puneți în dulapuri sau în frigider.

8. Ce nu poate fi spălat, puneți-le în lumina UV-C pentru 4-5 minute. Găsiți în comerț lămpi germicide UV-C, de uz casnic, manuale, mobile sau pur și simplu becuri UV-C, pe care să le puneți la o veioză pe care o aveți în casă.

(Atenție! Nu stați în apropierea razelor acestor lămpi și nu priviți către lumina UV-C. Aceste dispozitive se folosesc punctual, nu mai mult de câteva minute, direcționând fasciculul luminos către zonele pe care vrem să le sterilizam!)

9. Învățați-i pe cei în vârstă să aerisească zilnic casa și să lase geamurile libere, ca razele soarelui să pătrundă în casă și să împiedice, măcar, înmulțirea bacteriilor și a virușilor.

10. Oferiți bunicilor dumneavoastră suplimente cu Vitamina C sau alimente care să conțină această vitamină, precum citricele, salata și cam tot ce este verde".

„Înainte de orice altă explicație trebuie să știți că vitamina C este indispensabilă vieții, nu se secretă în organism și prin urmare trebuie adusă în organism prin aport alimentar. Este antioxidantă și antiinflamatorie și, confrom tratamentului aplicat bolnavilor de COVID-19 în Shanghai, vitamina C favorizează vindecarea. Protocolul de tratament a fost făcut public și explicat de către specialiștii chinezi, iar aceștia susțin că vitamina C și-a dovedit deja eficiența", a explicat, pentru DC Medical, chirurgul Adina Alberts.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel