Dr Adrian Bot, românul care a inventat o terapie pentru limfom, la Interviurile DC Medical

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Prof dr Adrian Bot. Foto: DC Medical
Prof dr Adrian Bot. Foto: DC Medical

Prof dr Adrian Bot, specialist american de origine română, vine la Interviurile Medical pentru a povesti cum a inventat o imunoterapie pentru cancer – mai precis pentru limfom malign. Vom afla și cum a ajuns un român să facă istorie în cercetare la nivel mondial. Emisiunea va fi transmisă pe pagina de Facebook și canalul de Youtube, ale DC Medical, astăzi de la ora 17.00.

Prof dr Adrian Bot este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara, iar în 1994 a emigrat în SUA, unde și-a luat doctoratul în medicină și științe biomedicale, la New York University – Mount Sinai School of Medicine. Între anii 1998-2002 a lucrat în San Diego, la unul dintre cele mai mari centre de biotehnologie.

Între 2002 şi 2011, Adrian Bot şi-a continuat cariera, în regiunea Los Angeles, la compania MannKind Corporation, unde a ajuns vicepreședinte, conducând Diviia de cercetare și dezvoltare de noi vaccinuri împotriva cancerului.

După 2011, a fost cooptat ca vicepreședinte pentru medicină translațională în conducerea Kite Pharma, din Los Angeles (parte a companiei Gilead), care a dezvoltat o tehnologie superioară de programare genetică a sistemului imunitar.

Acest tratament are rezultate incredibile în limfom malign, unul din doi pacienți fiind vindecați după o singură ședință.

La emisiunea Interviurile DC Medical, specialistul de talie mondială va explica exact, pas cu pas, cum a ajuns să dezvolte această terapie pentru limfom, dar și o alta pentru leucemie și cum salvează ele viețile bolnavilor cu cele două forme de cancer. Dr Adrian Bot are la activ 10 patente pentru medicamente. 

Emisiunea va fi transmisă pe pagina de Facebook și canalul de Youtube, ale DC Medical, astăzi de la ora 17.00.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel