Dr Apostolescu: Jumătate din Institutul Matei Balș, ocupat deja de pacienți COVID-19! Printre ei și 7 copii!

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Pacient în secția ATI a Spitalului Rol 2. Foto: ftografie cu caracter ilustrativ - Spitalul Militar Central / Daniel Iancu
Pacient în secția ATI a Spitalului Rol 2. Foto: ftografie cu caracter ilustrativ - Spitalul Militar Central / Daniel Iancu

Dr  Cătălin  Apostolescu, managerul Institutului Matei Balș din Capitală a explicat că deja jumătate dintre paturile din unitatea medicală sunt ocupate de pacienți COVID-19 dat de tulpina Delta. Printre pacienți se numără și 7 copii care sunt mai mici de 12 ani și nu puteau fi vaccinați. 

„100 de pacienți internați în spital, asta înseamnă jumătate din capacitatea noastră la ora actuală. La fel și secția ATI este ocupată 50%. Avem 10 pacienți în ATI toți cu forme critice de COVID. (...) Avem și câțiva copii internați, avem 7 copii, nu este un număr foarte mare, dar dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în primele valuri, proporția este mult mai mare. Sunt copii cu vârsta sub 12 ani, care nu au fost prinși în schema de vaccinare, și care au fost infectați grație măsurilor de relaxare”, a explicat dr Cătălin Apostolescu, la Antena3. 

El spune că nu trebui să ne culcăm pe o ureche dacă ne-am vaccinat. Pentru că chiar dacă nu facem forma gravă a bolii, tot ne putem îmbolnăvi. 

„Persoanele vaccinate nu trebuie să lase garda jos, trebuie să respecte în continuare regulile, să poate mască și să se protejeze. Vaccinurile existente pe piață au fost create pentru tulpina standard, noi ne confruntăm acum cu un val dat de o variantă Delta” a explicat. 

În România sunt acum 500 de paturi ATI dedicate COVID-19, dintre care 50 sunt în București. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel