Dr Cătălin Apostolescu: Față de coronavirus nimeni nu are niciun fel de imunitate

Georgiana Ioniță / 17 Martie 2020 / 10:27
Dr. Cătălin Apostolescu, Foto Facebook
Dr. Cătălin Apostolescu, Foto Facebook

Dr Cătălin Apostolescu, șeful compartimentului de boli emergente de la Matei Balș, a vorbit despre lupta pentru vindecarea pacienților cu coronavirus.

 

"Din fericire, până în momentul de față nu am ajuns să avem pacienți intubați din cauza coronavirusului. Prima provocare a fost însă să antrenâm personalul. L-am atrenat psihic dar și în vederea purtării echipamentului de protecție. A doua provocare a fost obținerea de echipament de protecție.

Noi, prin natura profesiei pe care o avem ne-am pus această problemă încă de la jumătatea lui ianuarie. Ne-am achiziționat echipament, dar nu știu dacă ne ajunge pe parcursul epidemiei.

Personalul din spitalele de boli infecțioase e supus la tot soiul de germeni. Prin urmare, există un fond de educație privind folosirea echipamentului de protecție. În ultimii 10 ani, Matei Balș a fost pus față în față cu gripa pandemică și cu provocarea epidemiei de ebola. Un nucleu de oameni știa cum se folosește echipamentul de protecție. Dezbrăcarea e momentul cel mai important cu privire la infectarea cu coronavirus.
Noi avem un fond de rezistență naturală. În ultimii ani ne-am confruntat cu tot felul de epidemii de gripă. Dacă virusul gripal nu suferă o modificare majoră, nu ne așteptăm să apară o epidemie severă. Față de coronavirus nimeni nu are niciun fel de imunitate", a spus dr Cătălin Apostolescu într-un interviu la Antena 3. .

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy