Dr Daniel Coriu: gripa a omorât mai mulți pacienți în 2019 decât în 2020

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Cruce
Cruce

Medicul hematolog Daniel Coriu a declarat la emisiunea Academia de Sănătate că gripa a răpus mai mulți români în 2019 decât în 2020. 

”Noi am intrat în alertă încă de la începutul lunii martie”, a spus profesorul Daniel Coriu, doctor în științe medicale, specialist în Hematologie la Institutul Clinic Fundeni din Capitală. Înainte să detalieze măsurile legate de triajul pacienților la Fundeni în perioada stării de urgență, acesta a subliniat că România se confruntă în fiecare an cu câte o epidemie de gripă. Cea de anul trecut ”a omorât mai mulți pacienți decât s-a întâmplat anul acesta”. 

Specialistul precizează că la Fundeni s-a creat un sector de izolare, ”care ulterior s-a dovedit foarte util”. ”Am testat foarte mult. Toți pacienții care sunt acum în spital sunt testați, toți pacienți care intră în spital se testează și trec printr-un sistem de izolare unde stau cel puțin 12-24 de ore până  vine rezultatul”, detaliază medicul. La fel se întâmplă și cu pacienții care vin la consultații.

Institutul Fundeni nu a oprit tratamentele bolnavilor oncologici pe durata stării de urgență, afirmă medicul Daniel Coriu: ”Am reușit să reducem numărul de internări la pacienții cu boli non-maligne, la anemici, și la cei cu boli cronice, cu limfoame”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel