Dr. Dragoș Romanescu: Indicațiile rezecțiilor hepatice, la Interviurile DC News și DC Medical

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Dr Dragoș Romanescu. Foto: DC Medical
Dr Dragoș Romanescu. Foto: DC Medical

Dr. Dragoș Romanescu, medic primar Chirurgie Generală, de la Centrul de Excelență în Boli Hepatice Sanador, va vorbi, astăzi, de la ora 16.00, la Interviurile DC News și DC Medical, în principal despre indicațiile rezecțiilor hepatice și managementul pacienților după aceste intervenții. 

Ficatul este unul dintre cele mai „puternice” organe din corpul uman, cu un rol absolut vital. Este, însă, și organul care se reface cu de la sine putere. 

La Interviurile DC News și DC Medical, vom afla, printre altele, răspunsuri la mai multe întrebări vitale. Spre exemplu, ce facem greșit în viața de zi cu zi de ajungem să ne îmbolnăvim ficatul – care sunt factorii de risc care duc la apariția bolilor hepatice? Ce analize / investigații și cu ce frecvență ar trebui să facem ca să fim siguri că ficatul nostru este sănătos? Care sunt cele mai frecvente boli hepatice, de ce și cum apar? 

Sanador

Care din afecțiunile hepatice aduc după sine indicația de rezecție? Câte tipuri de rezecție sunt? Ce presupune pregătirea pacientului pentru o astfel de intervenție? Cum se face rezecția, prin ce metode chirurgicale se poate face aici, la Centrul de Excelență în Boli Hepatice de la Spitalul Clinic Sanador? Cât de mult din ficatul unui pacient se poate extirpa? Cum se refac pacienții după o astfel de intervenție? Au un tratament special, trebuie să-și schimbe modul de viață? Revin la consult periodic? Există risc de recidivă al afecțiunilor hepatice? Revin pacienții vreodată la normal, la starea de dinainte de a fi avut boala de ficat care a dus la rezecție?  

Emisiunea va fi transmisă simultan, de la ora 16.00, pe paginile de Facebook și conturile de Youtube, ale DC News și DC Medical, dar și pe DC News TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel