Dr Emilian Imbri: Trebuie să trăim cu spaimă. Sunt bune și grătarele, dar haideți să mai avem răbdare

Adisa Codruț / 26 apr 2020 / 16:23
Dr Emilian Ioan Imbri, manager al Spitalului Victor Babeș din Capitală. Foto: ASSMB
Dr Emilian Ioan Imbri, manager al Spitalului Victor Babeș din Capitală. Foto: ASSMB

Dr Emilian Ioan Imbri, managerul Spitalul Victor Babeș, trage un semnal de alarmă cu privire la perioada de după 15 mai, când vor începe măsurile de relaxare: nu știm mare lucru despre COVID-19.

"Nu ne-am liniștit, pentru că ceva poate nu va fi în regulă, ceva crunt. (...) Cred că jumătate din capacitatea spitalului va rămâne dedicată bolnavilor cu coronavirus, pentru că septembrie și octombrie nu sunt departe. Lunile astea trec și noi știm ceva despre COVID, dar nu știm mare lucru, a declarat medicul la Antena 3.

Medicul atenționează că următoarea perioadă trebuie tratată cu grijă și cu teamă, astfel încât lucrurile să nu scape de sub control.

"Cu grijă, cu atenție și cu spaimă și cu frică. Dar nu o frică care să îi facă se se ascundă prin locuri din casă să nu se gasească nici pe ei. Acum se vede ce au spus specialiștii. După Paște, simțim o creștere ușoară a cazurilor. O zi mai crește, o zi mai scade. Dar este de remarcat faptul că sunt cazuri ceva mai grave, cu simptomatologie mai gravă decât ce am avut până acum", declară medicul.

De asemenea, medicul trage un semnal de alarmă si cu privire la posibilele manifestări ale cetățenilor în weekendul de 1 mai, când românii obișnuiau să încingă grătare.

"Deja se fac antrenamente la grătare și noaptea și ziua cu 1 mai. Atrag și eu atenția sau trag un semnal de alarmă. Sunt bune și grătarele, dar haideți să mai avem răbdare".

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy