Dr Emilian Imbri: Trebuie să trăim cu spaimă. Sunt bune și grătarele, dar haideți să mai avem răbdare

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dr Emilian Ioan Imbri Foto: ASSMB
Dr Emilian Ioan Imbri Foto: ASSMB

Dr Emilian Ioan Imbri, managerul Spitalul Victor Babeș, trage un semnal de alarmă cu privire la perioada de după 15 mai, când vor începe măsurile de relaxare: nu știm mare lucru despre COVID-19.

"Nu ne-am liniștit, pentru că ceva poate nu va fi în regulă, ceva crunt. (...) Cred că jumătate din capacitatea spitalului va rămâne dedicată bolnavilor cu coronavirus, pentru că septembrie și octombrie nu sunt departe. Lunile astea trec și noi știm ceva despre COVID, dar nu știm mare lucru, a declarat medicul la Antena 3.

Medicul atenționează că următoarea perioadă trebuie tratată cu grijă și cu teamă, astfel încât lucrurile să nu scape de sub control.

"Cu grijă, cu atenție și cu spaimă și cu frică. Dar nu o frică care să îi facă se se ascundă prin locuri din casă să nu se gasească nici pe ei. Acum se vede ce au spus specialiștii. După Paște, simțim o creștere ușoară a cazurilor. O zi mai crește, o zi mai scade. Dar este de remarcat faptul că sunt cazuri ceva mai grave, cu simptomatologie mai gravă decât ce am avut până acum", declară medicul.

De asemenea, medicul trage un semnal de alarmă si cu privire la posibilele manifestări ale cetățenilor în weekendul de 1 mai, când românii obișnuiau să încingă grătare.

"Deja se fac antrenamente la grătare și noaptea și ziua cu 1 mai. Atrag și eu atenția sau trag un semnal de alarmă. Sunt bune și grătarele, dar haideți să mai avem răbdare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel