Dr Gabriel Tatu-Chițoiu: Deschideți ușile și ferestrele! Prevenție COVID-19

Dana Lascu |
Data publicării:
Durerea de sân nu este întotdeauna simptom al cancerului
Durerea de sân nu este întotdeauna simptom al cancerului

Dr Gabriel Tatu-Chițoiu, cunoscut medic cardiolog, spune că ar trebui să evităm spațiile publice slab ventilate și că o foarte bună metodă de a reduce încărcătura virală e aceea de a deschide ușile și ferestrele. 

„Un nou studiu despre răspândirea picăturilor respiratorii și a posibilelor măsuri preventive COVID”, anunță Dr Gabriel Tatu-Chițoiu pe pagina sa de Facebook. 

Cunoscutul medic cardiolog spune că lucrarea, care a fost publicată în The Lancet (link direct studiu), arată cum putem să reducem încărcătura virală dintr-o încăpere. 

„Cea mai bună ventilație pentru încăperi este ventilația mecanică susținută de deschiderea unei uși de intrare și a unei ferestre mici. Evitați pe cât posibil spațiile publice slab ventilate!

Ultimul studiu publicat pe 27 Mai demonstrează faptul că în cea mai bine ventilată cameră, după 30 de secunde, numărul picăturilor respiratorii s-a redus la jumătate, în timp ce, fără ventilație, aceasta a durat aproximativ 5 minute. Într-o cameră slab ventilată, numărul picăturilor a fost redus la jumătate în 4 minute.

O mască chirurgicală convențională oprește doar 30% din picăturile mici de aerosoli analizate pentru respirația inhalată, dar pentru respirația expirată eficacitatea este mult mai bună”, a scris Dr Gabriel Tatu-Chițoiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel