Dr Imbri, ANUNȚUL ZILEI despre COVID: Coronavirusul va deveni o infecție obișnuită; ne vom vaccina anual

Dana Lascu |
Data publicării:
Coronavirus. Foto: Pixabay
Coronavirus. Foto: Pixabay

În prag de val trei al pandemiei COVID-19, dr Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș, spune că infecția cu coronavirus va rămâne și că în fiecare an ne vom vaccina. 

Medicul Emilian Imbri a explicat că sistemul de sănătate se confruntă cu deja cu începutul valului trei de COVID-19, că numărul cazurilor va crește treptat și că vom ajunge până la situația dramatică de acum câteva luni. 

„Acum se întoarce valul. Probabil ca vom fi liniștiți până când vom atinge maximul pe care l-am avut acum 2 sau 3 luni, adică un vârf, în care totul era plin. Până atunci spunem noi că putem rezista, dacă depășim acea cotă, sigur ca presiunea va produce spărturi”, a spus medicul. 

El crede că infecția cu coronavirus va ajunge ceva sezonier, precum e gripa. 

„În timp, SARS-COV-2, aceste virus va deveni o infecție obișnuită, banală. An de an ne vom vaccina probabil, nu va mai fi o pandemie, va fi o boală care se alătură șirului de boli, pe care, în funcție de cât suntem de prudenți, o vom face sau nu.

Din ce se prefigurează, imediat după 15 martie și în aprilie vom atinge acel vârf de care ne este teama și dacă nu vom răspunde la ceea ce ni se va cere să facem și vom avea niște discuții nelalocul loc despre drepturile fiecărei persoane, atunci lucrurile se vor prelungi până spre toamnă, cum spun specialiștii odată cu vaccinarea a peste 70% din populația țării. Asta se va întâmplă sigur spre iarnă. Probabil ca anul acesta încă vom avea o vară destul de precaută în comportament zic eu”, a mai arătat dr Emilian Imbri, la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel