Dr Mădălina Grigoroiu, chirurgia toracică miniminvazivă, la Academia de Sănătate. Partea I

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Dr Mădălina Grigoroiu. Foto: DC Medical
Dr Mădălina Grigoroiu. Foto: DC Medical

Dr Mădălina Grigoroiu, chirurg toracic la Institutul Mutualiste Montsouris din Paris, invitată de astăzi de la Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, va explica modul în care s-a trecut de la abordul clasic la chirurgia miniminvazivă. Emisiunea, din care astăzi vă prezentăm prima parte, va fi transmisă simultan, de la ora 11.00, pe canalele de Youtube și paginile de Facebook ale DC News și DC Medical.

Dr Mădălina Grigoroiu, chirurg toracic la Institutul Mutualiste Montsouris din Paris din 2011 încoace, este fostă elevă a Clinicii Medicale din Fundeni și a profesorului Horvath. Ea vine astăzi la Academia de Sănătate pentru a detalia tendințele avangardiste în chirurgia toracică.

„Ne-am propus să abordăm mai multe fațete ale chirurgiei toracice de astăzi și ale spitalului modern, mai ales că Montsouris este unul dintre marile spitale ale Parisului. Și este un spital cu anumite caracteristici care-l încadrează, aș spune eu, în categoria spitalelor avangardiste, a celor care prefigurează medicina viitorului", a explicat academicianul dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate.

Cei doi experți vor vorbi, în această primă parte a emisiunii, despre cum s-a făcut deplasarea chirurgiei de la abordul clasic, de la abordul deschis, către miniminvaziv, schimbare care se petrece peste tot pe mapamond. De asemenea, vor detalia și necesitatea formării echipelor multidisciplinare de specialiști în jurul unui pacient, în condițiile în care în ziua de astăzi un singur medic, dintr-o singură specializare, nu mai poate acoperi toate complicațiile unei afecțiuni complexe precum cancerul, spre exemplu.

Emisiunea, din care astăzi vă prezentăm prima parte, va fi transmisă simultan, de la ora 11.00, pe canalele de Youtube și paginile de Facebook ale DC News și DC Medical.

Ulterior, emisiunea va putea fi urmărită și aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel