Dr. Mihail Pautov: Covid19 este printre noi și trebuie să învățăm să TRĂIM cu el

Angela Sabău |
Data publicării:
Dr. Mihail Pautov
Dr. Mihail Pautov

Doctorul Mihail Pautov are o serie de recomandări pentru a ne proteja de infecția cu noul coronavirus. De asemenea, el a publicat câteva considerente privind transmiterea virusului.

Doctorul Mihail Pautov a postat pe pagina lui de socializare câteva considerente privind infecțiile COVID-19. De asemenea, medicul lasă și câteva recomandări la final, în ceea ce privește protecția împotriva îmbolnăvirii.

Iată ce spune el:

„În martie și aprilie, întreagă comunitate științifică (și eu) am considerat, în mod greșit și repetat, că prin instituirea carantinei vom reuși să învingem virusul. Nici vorba. I-am întârziat apogeul pentru câteva săptămâni/luni, cu prețul unui lock-down devastator din punct de vedere economic și emoțional. În mod greșit am pus un preț prea mare pe igiena mâinilor și prea mic pe transmiterea aerogenă. Acum știm că acest virus se transmite foarte rar prin atingere directă (1-2%) și foarte des prin aer ( 98-99%). Aș preferă că oamenii să nu se mai spele deloc pe mâini, dar să poarte masca ori de câte ori deschid gură în public, pentru a-i proteja pe ceilalți.
Realitatea actuală este următoarea: Covid19 este printre noi și trebuie să învățăm să TRĂIM cu el. Ne vom îmbolnăvi mai des acum, unii vor muri, până vom atinge acea imunitate colectivă de 60-80%, prin trecerea prin boală sau/și vaccinare. După dobândirea acestei imunități colective, Covid19 va deveni Gripă vers. 2.0, și vom trăi așa cu ambele. Orice măsură de carantinare, închidere a restaurantelor, măsuri restrictive, este o neasumare a conducerii care va duce lumea în colaps. Iar neasumarea este propagată de noi: dacă guvernul ia măsuri dure/ restricții și mor oameni = Covid19 e de vină; dacă guvernul ne lasă liberi și mor oameni = guvernul e de vină. Sper, cu toată naivitatea, că cei ce iau decizii atât de importante să aibă niște consilieri informați, obiectivi, odihniți, bine dormiți și bine plătiți. Amin
PS: pentru binele tuturor, poartă masca, aerisește mereu încăperile, dormi cu geamul deschis, menține căldură în încăpere la 19-20 grade C și umiditatea între 40-60%, mănâncă fructe și legume, nu fuma și dormi 8h/zi; evită botezurile, nunțile și cumetriile la munte, iar când te vezi cu prietenii, fă-o în aer liber. Ai grijă de tine.
Late edit: adevăratele măsuri sunt învestirea într-un sistem sanitar performant orientat către oameni, cursuri pentru medici și asistenți, spitale cu terapii intensive performante, sistem sanitar care să ne ajute să trecem prin furtună, și nu închiderea pe vecie în peștera ferindu-ne de această furtună.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel