Dr Radu Țincu: Posibilă explozie de cazuri la ATI. În decembrie, 25.000 PE ZI

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr. Radu Tincu
Dr. Radu Tincu

Dr Radu Țincu, medic primar la ATI, Spitalul de Urgență Floreasca, spune actualii pacienți internați la ATI sunt consecința infectărilor de acum două-trei săptămâni, ori rezultatul celor 8.651 de astăzi se va vedea de săptămâna viitoare încolo. 

Medicul Radu Țincu a atras atenția că într-o lună vom avea peste 25.000 de mii de cazuri de îmbolnăviri în fiecare zi, iar sistemul medical va claca. Asta înseamnă că se vor ocupa toate paturile de ATI, iar numărul deceselor va exploda.

„Această mie de pacienți din Terapie Intensivă este rezultatul bolnavilor de acum două-trei săptămâni, când aveam 3-4 mii de cazuri pe zi. Nici nu vreau să mă gândesc cum va arăta Terapia Intensivă peste două-trei săptămâni, când vor veni acești bolnavi cu 7-8-9 mii de cazuri în fiecare zi. Va fi o creștere exponențială a numărului de pacienți din Terapie Intensivă și mi-este foarte teamă că vom ajunge la capacitatea maximă a sistemului de Terapie Intensivă național, știind că avem puțin peste 3.000 de paturi la ATI și puțin peste 2.000 de ventilatoare. (...) În decembrie vom avea 25.000 de cazuri de coronavirus PE ZI”, a arătat Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul de Urgență Floreasca, la Antena3

În următoarele două săptămâni, 400 de pacienți ar putea avea nevoie zilnic de asistență medicală în la ATI, mai spune specialistul

„Cu cât ne vom apropia de capacitatea maximă de la Terapie Intensivă, cu atât mortalitatea va crește. Serviciile nu vor mai putea prelua acești pacienți și peste tot în Europa, în lunile mai și aprilie, mortalitatea a explodat”, a arătat acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel