Dr Simin Florescu: Coronavirus ar putea deveni o infecție frecventă și obișnuită în următorii ani

Adisa Codruț / 27 feb 2020 / 17:58
Covid-19
Covid-19

Dr Simin Florescu, director medical la Spitalul Victor Babeș, a arătat că infecția cu coronavirus Covid-19 ar putea deveni o „oarecum frecventă și obișnuită în următorii ani”.

Directorul medical al Spitalului clinic de boli infecțioase Victor Babeș, dr Simin Florescu, a arătat că infecția cu coronavirus Covid-19 ar putea deveni în următorii ani ceva relativ obișnuit, că majoritatea persoanelor fac forme ușoare sau medii ale bolii, după care se recuperează fără probleme.

„Deja a fost acumulată o experiență destul de bună în legătură cu acest tip de infecție și cu gradul în care afectează sănătatea oamenilor în general și s-a văzut că mortalitatea este foarte mică și singura chestie un pic mai deosebită ar fi că rata de transmitere este destul de mare, dar, având în vedere că majoritatea covârșitoare a celor infectați se recuperează fără nicio problemă și că există extrem de multe forme ușoare sau medii, lucrurile acestea nu mai trebuie să ne panicheze. Este o infecție care probabil că în decursul următoarelor luni și următorilor ani va deveni o infecție, să zic, oarecum frecventă și obișnuită. E greu de spus, dar există această posibilitate de evoluție", a arătat ea în contextul confirmării primului caz de coronavirus Covid-19 de pe teritoriul României.

Dr Simin Florescu a arătat că panica în legătură cu această infecție a fost generată de faptul că este vorba despre un virus nou.

„Nu este cazul de panică. Această boală este o infecție de tract respirator inferior, ca toate infecțiile obișnuite, virale. Noutatea constă în faptul că e un virus nou apărut în circuitul acesta uman. Experiența de până acum a colegilor din China, care au avut de-a face prima oară cu acest virus, arată că lucrurile nu sunt deloc atât de grave cum se credea inițial. Panica a fost generată de faptul că e un virus nou și ca tot ce e nou, inițial este imprevizibil", a spus ea, conform Agerpres.

Totodată, a recomandat atenție la igiena mâinilor și evitarea expunerii în locuri aglomerate.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy