Dr Simin Florescu: Coronavirus ar putea deveni o infecție frecventă și obișnuită în următorii ani

Adisa Codruț |
Data publicării:
Covid-19
Covid-19

Dr Simin Florescu, director medical la Spitalul Victor Babeș, a arătat că infecția cu coronavirus Covid-19 ar putea deveni o „oarecum frecventă și obișnuită în următorii ani”.

Directorul medical al Spitalului clinic de boli infecțioase Victor Babeș, dr Simin Florescu, a arătat că infecția cu coronavirus Covid-19 ar putea deveni în următorii ani ceva relativ obișnuit, că majoritatea persoanelor fac forme ușoare sau medii ale bolii, după care se recuperează fără probleme.

„Deja a fost acumulată o experiență destul de bună în legătură cu acest tip de infecție și cu gradul în care afectează sănătatea oamenilor în general și s-a văzut că mortalitatea este foarte mică și singura chestie un pic mai deosebită ar fi că rata de transmitere este destul de mare, dar, având în vedere că majoritatea covârșitoare a celor infectați se recuperează fără nicio problemă și că există extrem de multe forme ușoare sau medii, lucrurile acestea nu mai trebuie să ne panicheze. Este o infecție care probabil că în decursul următoarelor luni și următorilor ani va deveni o infecție, să zic, oarecum frecventă și obișnuită. E greu de spus, dar există această posibilitate de evoluție", a arătat ea în contextul confirmării primului caz de coronavirus Covid-19 de pe teritoriul României.

Dr Simin Florescu a arătat că panica în legătură cu această infecție a fost generată de faptul că este vorba despre un virus nou.

„Nu este cazul de panică. Această boală este o infecție de tract respirator inferior, ca toate infecțiile obișnuite, virale. Noutatea constă în faptul că e un virus nou apărut în circuitul acesta uman. Experiența de până acum a colegilor din China, care au avut de-a face prima oară cu acest virus, arată că lucrurile nu sunt deloc atât de grave cum se credea inițial. Panica a fost generată de faptul că e un virus nou și ca tot ce e nou, inițial este imprevizibil", a spus ea, conform Agerpres.

Totodată, a recomandat atenție la igiena mâinilor și evitarea expunerii în locuri aglomerate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel