Dr. Theo Trandafirescu: SUA, fără restricții de Revelion! România trebuie să urmeze exemplul Israelului

Dana Lascu |
Data publicării:
Dr Theo Trandafirescu. Foto: Twitter/pagina personală
Dr Theo Trandafirescu. Foto: Twitter/pagina personală

Doctorul american de origine română Theo Trandafirescu crede că dacă se păstrează ritmul de vaccinare în SUA, unde s-au făcut și 3 milioane de doze de vaccin COVID-19 într-o zi, de Revelion nu vor mai fi restricții. România ar trebui să urmeze exemplul Israelului, a spus medicul. 

Doctorul american de origine română Theo Trandafirescu, medic ATI și pneumolog cunoscut, prof. univ. asociat la Facultatea de Medicină Mount Sinai din New York, a spus că se așteaptă ca SUA să treacă în câteva luni la relaxarea restricțiilor luate din cauza pandemiei COVID-19, iar la finalul anului să renunțe la ele. 

„Populația a devenit mult mai receptivă. Deci, faptul că procesul de vaccinare a prins viteză și a luat amploare în SUA se datorează înțelegerii acestui proces și transparenței care se întâmplă. Să sperăm că vom reuși. (...) Imunitatea de turmă se realizează undeva la 70 - 80 la sută. Din ce am văzut relaxare de restricții ar putea să înceapă când se realizează un procentaj de 50% (din populație vaccinată, n.r.). Când ajungem la 50% asta înseamnă undeva la 170 de milioane de doze, înmulțit cu doi, dacă reușești să faci rapel, deci în momentul în care America va ajunge la un 350 de milioane de doze de vaccin atunci probabil că va începe procesul de relaxare. Când se va atinge 70% atunci va fi relaxare totală.

Din ce am văzut în statistici, din ce spun epidemiologii, acest lucru se întâmplă, iar o imunizare totală va fi în ianuarie. Revelionul se pare că-l vom face în alte condiții. Dar procesul de relaxare va începe (în SUA) din august, iar la începutul lui noiembrie relaxarea va fi aproape totală”, a spus dr Theo Trandafirescu, la Antena3

Legat de ce trebuie făcut în România ca să ajungem în aceeași situație, „cel mai bine ar fi să ne uităm la Israel. Cred că ei se îndreaptă cel mai repede spre „coro-normalitate" (normalitate post pandemie de coronavirus, n.r.) Ei au avut un program rapid, foarte eficient, de vaccinare. Au o biotehnologie medicală foarte avansată. Au avut cele mai dure, stringente şi numeroase măsuri sociale, la momentele potrivite.

Acum încep să relaxeze, în preajma sărbătorilor naționale şi religioase. Ei au vaccinat peste 50% şi au început să relaxeze când au atins pragul de 50%. Probabil că şi în România, când va fi atins pragul de 50%, vor începe măsurile de relaxare”, a spus reputatul medic de origine română. 

El a arătat că rolul vaccinului trebuie înțeles cum trebuie. 

„Vaccinații nu mai ajung la ATI, nu mai fac forme grave de COVID-19. (...) Vaccinul nu e un elixir visat, care ne va vindeca de toate relele. El doar ne pavează calea către o conviețuire mai paşnică cu coronavirusul. Nu trebuie să ne panicăm, trebuie să ne vaccinăm”, a punctat dr Theo Trandafirescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel