Dr Valeriu Gheorghiță: COVID va căpăta un caracter sezonier ca orice altă viroză vaccin sezonier

DCMedical Team / 25 mai 2021 / 16:57

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat că infecția COVID va căpăta caracter sezonier.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a afirmat marți, 25 mai, că ”odată cu apariţia unor tulpini virale mutante, trecerea prin boală nu ne mai oferă protecţie semnificativă”.

”Este important să înţelegem că pandemia nu s-a terminat şi avem nevoie de consolidarea acestui tip de răspuns foarte bun din punct de vedere epidemiologic. Altfel, în perioada lunilor următoare este foarte probabil - pentru că şi această boală, COVID-19 va căpăta în viitor un caracter sezonier ca orice altă viroză respiratorie dată de infecţia cu coronavirusurile comunitare – deci se aşteaptă ca în perioada sezonului rece să avem o creştere a numărului de cazuri, cu atât mai mult cu cât numărul celor receptivi încă la această infecţie va fi mare”, a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit Antena 3.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy