Maraton de vaccinare împotriva COVID de Ziua Copilului. Dr Valeriu Gheorghiță: Ne-am dori să funcționeze neîntrerupt cel puțin 24 de ore

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, a declarat marți, 18 mai, că se ia serios în cosniderare organizarea unui maraton de vaccinare pentru copii.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, medicul Valeriu Gheorghiță a afirmat marți, 18 mai, într-o conferință de presă, că ”se lucrează cu ajutorul colegilor de la STS pentru optimizarea platformei, ca să permită programarea copiilor prin contul părinților” și se ia serios în calcul organizarea unui maraton de vaccinare pe 1 Iunie.

”Chiar intenționăm să organizăm în perioada 31 mai – 1 iunie, pentru că este Ziua Internațională a Copilului, un maraton la nivel național pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 16-18 ani. Dacă, până la acel moment, vom avea și autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani, avem în plan această activitate cu vaccinare. Ne-am dori să funcționeze neîntrerupt cel puțin 24 de ore încât să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de tineri, de copii, de adolescenți să se poată prezenta în centrele de vaccinare, evident însoțiți de un aparținător, de tutorele legal, părinți, bunici”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță, citat de DC News.

Potrivit acestuia, săptămâna aceasta a început campania de vaccinare în spitale, activitate la care pot lua parte și spitalele private. ”198 sunt spitale care au avut centre de vaccinare funcționale, o parte dintre ele au în continuare centre de vaccinare active, și sunt 124 de spitale noi, care au intrat în acest demers”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel