Valeriu Gheorghiță: 93.350 de persoane s-au vaccinat anti-COVID fără programare în perioada 8 - 10 mai

Dana Lascu / 11 mai 2021 / 11:23
Col. dr. Valeriu Gheorghiță
Col. dr. Valeriu Gheorghiță

Președintele CNCAV, col.dr. Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, că 93.350 de persoane s-au imunizat fără programare în perioada 8 - 10 mai.

„Tocmai pentru că a început această posibilitate nouă de vaccinare cu prezentare directă ne-am uitat și am analizat numărul de persoane care s-au vaccinat prin prezentare directă în aceste trei zile. În perioada 8-10 mai au fost vaccinate în total 312.812 persoane, atât persoane cu programare în platformă cât și persoane care s-au prezentat direct, dintre care 93.350 sunt persoane care s-au vaccinat fără programare în platformă. Ceea ce înseamnă o creștere cu 30% a persoanelor vaccinate față de ceea ce era programat în platformă. Este evident mult prea devreme să putem trage niște concluzii, sunt convins că, în perioada zilelor următoare, numărul peroanelor care se vor prezenta direct în centre va crește”, a precizat șeful CNCAV, col.dr. Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, în cadrul maratonului de vaccinare organizat, în perioada 4 - 11 mai, în cele șapte spitale militare din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara, după un program de 24 de ore din 24, și s-au imunizat, până în prezent, 19.272 de persoane. Valeriu Gheorghiță a estimat că, în cadrul acestui maraton, unde, de asemenea, nu a fost necesară programarea și care se va încheia marți, vor fi peste 20.000 de persoane vaccinate.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy