Dr. Virgil Musta, despre relaxarea măsurilor de distanțare socială: „sincer, am o ușoară temere”

Angela Sabău |
Data publicării:
EXCLUSIV
 Dr. Virgil Musta
Dr. Virgil Musta

Dr. Virgil Musta crede că măsurile restrictive care s-au luat în România au făcut ca numărul infecțiilor cu noul coronavirus să se păstreze la un nivel destul de scăzut.

Dr. Virgil Musta, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara,a  explicat al Interviurile DC medial și DC News că măsurile care s-au luat până acum au fost bune, acesta fiind motivul pentru care nu am ajuns să avem un număr de infecții atât de mare precum Italia sau Spania. Însă în legătură cu relaxarea restricțiilor, el spune că are „o ușoară temere”. „Dar ceea ce am constatat în această lună sau două, de când luptăm în pandemia aceasta, măsurile care s-au luat au fost bune și am încredere că și în continuare se va face această relaxare treptată cu niște măsuri care să fie controlate. Dacă se constată că se greșește undeva, atunci să se revină. Adică să avem curajul să revenim și să acceptăm că am greșit la o anumită acțiune. Apoi, ce am mai constatat, să știți că foarte multă lume a respectat recomandările făcute de specialiști. Astfel că nu am intrat în zona Italiei sau Spaniei, cu foarte multe cazuri. Acolo se făceau apeluri peste apeluri, iar lumea nu înțelegea”, a declarat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel