Dr Virgil Păunescu, OncoGen: Vaccinul anti-Covid e gata şi acum. Când va putea ajunge pe piață

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Cercetătorii români susțin că au deja formula pentru compusul vaccinului și că după ce acesta va fi verificat in-vitro, vor începe testările, în primă fază pe animale și apoi pe oameni. 


Aceștia estimează că vaccinul ar putea ajunge pe piață peste an. 

Centrul OncoGen din Timişoara, în parteneriat  cu Institutul Cantacuzino din București, au primit o finanțare de 3,5 milioane de lei pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva SARS-COV2. Implementarea proiectului trebuie să se desfășoare în următoarele 18 luni, timp în care vor putea fi realizate toate studiile şi testele necesare pentru crearea unui vaccin împotriva coronavirusului.


 “Vom începe în paralel cu demersurile pe experimente pe animale, pentru că agenţia medicamentului europeană a permis desfăşurarea de studii în paralel studii pe uman în paralel cu cele pe animale. Vaccinul e gata şi acum, dar vaccinul ca atare trebuie să treacă prin 3 faze.”, a declarat  Dr. Virgil Păunescu pentru Știrile Pro Tv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel