Drame în vreme de coronavirus. O asistentă italiancă diagnosticată cu COVID-19 s-a sinucis, disperată că i-a infectat și pe alții

Dana Lascu |
Data publicării:
Daniela Trezzi, foto: Facebook
Daniela Trezzi, foto: Facebook

O asistentă italiancă în vârstă de 34 de ani s-a sinucis după ce a aflat că este infectată cu coronavirus. Femeia, care era disperată că i-a infectat și pe alții, lucra la Spitalul San Gerardo din Monza, Lombardia. Peste 5.700 de cadre medicale s-au infectat în Italia

Daniela Trezzi, în vârstă de 34 de ani, era asistentă medicală la Terapie Intensivă și lucra la prima linie a crizei de coronavirus la un spital din Lombardia, regiunea cea mai afectată din Italia. 

Federația Națională a Asistenților Medicali din Italia a confirmat moartea asistentei și și-a exprimat „durerea și consternarea" într-o declarație dată azi-noapte și citată de DailyMail Online.

Federația a spus că asistenta suferea de un „un stres uriaș", deoarece se temea că a răspândit virusul în timp ce încerca să ține criza sub control.

Numărul de decese din Italia a crescut din nou ieri, cu 743 de victime înregistrate într-o singură zi, dărâmând speranțele că valul de cazuri începe să descrească.

Daniela Trezzi lucra la secția de Terapie Intensivă din spitalul San Gerardo din Monza, localitate aflată în apropiere de Milano, dar se afla în carantină după ce a prezentat simptome de coronavirus și a ieșit pozitiv la testul pentru boală. De asemenea, grupul de asistente medicale a dezvăluit că „un episod similar s-a întâmplat în urmă cu o săptămână la Veneția, cu aceleași motive care stau la bază".

„Fiecare dintre noi a ales această profesie pentru bine și, din păcate, și pentru rău: suntem asistente", a arătat federația, în comunicatul citat. „Starea și stresul la care sunt supuși profesioniștii noștri poate fi văzute de toată lumea".

Directorul general al spitalului San Gerardo, Mario Alparone, a declarat că Daniela era bolnavă și stătea acasă încă din 10 martie și că „nu a fost sub supraveghere". Autoritățile judiciare investighează acum moartea acesteia, potrivit presei locale.

Din datele făcute publice ieri de un institut de cercetare italian, aproximativ 5.760 de angajați din sistemul sanitar din Italia au fost infectați cu coronavirus. Nino Cartabellotta, șeful fundației Gimbe care a colectat datele, a avertizat ca acest „fenomemon" trebuie să fie „împiedicat, pentru a-i proteja pe cei care au grijă de noi".

Cei 5.760 de angajați din sistemul sanitar reprezintă aproximativ 8% din totalul cazurilor din Italia, care s-au ridicat, ieri, la 69.176 de persoane infectate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel