Urmărește dezbaterea live

DSP Iași: trei focare COVID-19 la instituții din subordinea CJ Iași

Adisa Codruț |
Data publicării:
Simptome COVID-19
Simptome COVID-19

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au anunțat miercuri, 19 august, că gestionează trei focare COVID-19 la instituţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, la Unitatea Medico Socială Bivolari au fost confirmate 19 cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 16 sunt beneficiari şi trei sunt angajaţi. La Unitatea Medico-Socială Răducăneni sunt 26 de cazuri de infectare, din care 20 sunt beneficiari şi şase sunt angajaţi ai centrului. Iar la Centrul de Servicii Sociale C.A Rosetti din Iaşi sunt înregistrate 46 de infectări cu COVID-19.

"Primii şapte beneficiari infectaţi au fost internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi. Salariaţii au fost evaluaţi de medici infecţionişti şi izolaţi la domiciliu. Ultimii 33 de beneficiari testaţi pozitiv se vor izola în Centrul C.A.Rosetti, iar monitorizarea zilnică a stării de sănătate a beneficiarilor va fi efectuată de un medic infecţionist. S-a dispus dezinfecţia întregii unităţi, iar personalul desemnat să îngrijească beneficiarii pozitivi va purta echipament de protecţie adecvat situaţiei. La Centrul CA Rosetti mai sunt de instrumentat 22 de probe", precizează DSP Iaşi, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel