DSP Ilfov, eroare în calcularea ratei de infectare. Cum justifică greșeala

Adisa Codruț / 29 noi 2020 / 20:50
Portal informatic integrat
Portal informatic integrat

DSP Ilfov a calculat greșit rata de infectare, invocând o eroare din sistemul informatic. Din această cauză, cifrele au arătat o rată de infectare la jumătate față de cea reală.

Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a recunoscut că a greşit calcularea incidenţei cazurilor de infectare cu COVID-19 în judeţ, motivând cu existența unei „erori în programul informatic”. Astfel, în loc de o rată de infectare de 6,89 de cazuri la mia de locuitori, sistemul a dat 3,41 de cazuri la mia de locuitori.
„Ca urmare a constatării scăderii incidenţei din judeţul Ilfov, în data de 29.11.2020 a fost efectuată o verificare a datelor introduse în baza DSP Ilfov şi utilizate la calculul incidenţei zilnice. În urma verificării efectuate s-a constatat existența unei erori în programul informatic utilizat la calculul incidenței, eroare care a fost remediată în cursul zilei. După recalcularea datelor se constată că incidența la nivelul județului Ilfov este de 6,89 cazuri la 1000 de locuitori”, ”, se arată într-un comunicat al DSP Ilfov.
Săptămâna trecută, opt localităţi din judeţul Ilfov, (Otopeni, Mogoşoaia, Corbeanca, Dobroeşti, Măgurele, Popeşti-Leordeni, Chiajna şi Bragadiru) au intrat în carantină în urma deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, scrie Digi24. Anterior, alte două localităţi din Ilfov - Clinceni şi Berceni - intraseră deja în carantină.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy