DSP Mureș: 36 de cadre medicale bolnave cu COVID-19

Adisa Codruț |
Data publicării:
Pacient FOTO: pexels.com
Pacient FOTO: pexels.com

Reprezentanții DSP Mureș anunță că în județ sunt 36 de cadre medicale infectate cu COVID-19, iar un brancardier a murit din pricina bolii.

DSP Mureș, cadre medicale. De la începutul pandemiei de coronavirus, un număr de 36 cadre medicale din judeţul Mureş au fost declarate infectate cu COVID-19, un brancardier şi-a pierdut viaţa, iar patru cazuri sunt deja vindecate şi externate, a anunţat, marţi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş. "Dintre cele 36 cadre medicale, 16 sunt angajate ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, 7 la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, 9 sunt angajate ale Spitalului Municipal Sighişoara, un medic de familie, un medic al unei unităţi medicale private din Târgu Mureş, un medic stomatolog şi un asistent de farmacie de la o farmacie privată (...) Într-unul dintre cele 36 de cazuri evoluţia a fost nefavorabilă, soldându-se cu deces (brancardier Spitalul Clinic Judeţean Mureş)", a arătat DSP Mureş, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, cele 9 cadre medicale de la Spitalul Municipal Sighişoara confirmate pozitiv COVID-19 nu au locuit împreună cu familiile lor, acestea fiind cazate fie la hotel, fie locuind singure, iar dintre acestea, şase sunt internate în cadrul Secţiei Boli Infecţioase a Spitalului Municipal Sighişoara, iar trei - la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, Secţia Clinică Boli Infecţioase.

"Starea celor 9 cadre medicale este una bună, majoritatea fiind asimptomatice, iar celelalte, cu simptome uşoare. Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Municipal Sighişoara este în continuare funcţională, aici desfăşurându-şi activitatea, în prezent, peste 30 de cadre medicale, ca urmare a suplimentării personalului", au precizat cei de la DSP Mureş.

Celelalte cadre medicale, care sunt confirmate pozitiv COVID-19, sunt internate în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, Secţia Clinică Boli Infecţioase, iar, în acest moment, starea de sănătate a tuturor este una bună. În judeţul Mureş, în total, au fost confirmate 295 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID - 19, 47 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecţie, 54 de persoane au fost declarate vindecate şi externate, iar 24 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel