Echipamente noi la Spitalului Judeţean Constanţa

Sebastian Florea |
Data publicării:
Noi dotări
Noi dotări

Laboratorul de explorări funcţionale al Spitalului Judeţean Constanța este beneficiarul unei investiţie de 8,5 milioane lei în echipamente noi.

O investiţie de peste 8,5 milioane de lei în echipamente moderne de investigaţii endoscopice digestive, din fonduri de la Ministerul Sănătăţii (MS), cu contribuţia Consiliul Judeţean Constanţa, a fost inaugurată miercuri, la Laboratorul Explorări Funcţionale a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa. Managerul SCJU, dr. Cătălin Grasa, a declarat că valoarea noilor echipamente, achiziţionate la sfârşitul lunii decembrie, intrate în dotarea cabinetelor de Endoscopie Intervenţională şi a Laboratorului, este de 8.512.510, 30 lei din care Ministerul a alocat 7.658.000 lei, iar Consiliul Judeţean Constanţa a contribuit cu 10 % din această valoare.

'Îi asigurăm pe beneficiarii SCJU Constanţa că facem tot ce ne stă în putinţă pentru asigurarea unui act medical la standarde cât mai înalte, de investigaţiile cu noile echipamente urmând să beneficieze gratuit toţi pacienţii asiguraţi, fie că sunt internaţi în spital sau sunt programaţi în baza unui bilet de trimitere', a declarat dr. Cătălin Grasa.

Astfel, în cadrul SCJU Constanţa vor putea fi efectuate ecoendoscopii cu aparatul de ultrasonografie Arrieta V70, ce permite realizare unei game complexe de investigaţii, precum elastografie (măsurarea elasticităţii ţesuturilor), ecografie cu contrast sau puncţii eco-ghidate etc. Dintre noile dotări mai fac parte două turnuri pentru videoendoscopie cu multiple dotări, 18 tuburi speciale pentru endoscopii, trei dulapuri pentru depozitarea în mediu controlat a endoscoapelor care asigură condiţii de sterilizare perfectă, maşină pentru spălarea endoscoapelor, cu două posturi, şi accesorii.

Spaţiile în care noile echipamente au fost amplasate au fost modernizate din fondurile proprii ale unităţii medicale, aparatura, cea mai nouă în domeniu, asigurând realizarea investigaţiilor endoscopice digestive de mare precizie - unele dintre ele nefiind realizate, până acum, în nicio unitate medicală din Constanţa, diagnostic rapid, sigur şi tratament modern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel