Șefa ATI de la Gerota, infectată cu COVID-19: mesaj despre FAKE NEWS-ul legat de moartea ei

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Dr Alida Moise, șefa ATI de la Spitalul Gerota, care a fost infectată cu coronavirus și despre care s-a spus că ar fi murit, a povestit ce efect a avut asupra familiei ei acel fake news. Femeia, care a stat mai mult de o lună în spital, s-a vindecat și a fost externată!

Întrebată dacă ar avea ceva să le transmită celor care au anunțat că este moartă, dr Alida Moise, șefa Secției ATI de la Spitalul Gerota, a explicat că întreaga ei familie este afectată de tot ce s-a întâmplat și că le va fi greu să depășescă șocul prin care au trecut. Ea spune că astfel de „vești” n-ar trebui transmise cu lejeritate, pentru că impactul este devastator. 

„Uneori sunt copii nevinovați care pot afla astfel de vești și nu sunt pregătiți să le facă față. Adulții poate le depășesc, dar pentru copii e foarte greu. Pentru copiii mei va fi foarte greu să depășească și să uite această perioadă care include și vestea că eu am murit”, a spus dr Alida Moise, la Antena 3, la Sinteza zilei. 

Alida Moise nu vrea să se mai gândească la cum a ajuns în situația asta. Vrea să uite și să meargă mai departe, pentru că lupta ei nu s-a terminat. 

„Mi-am văzut familia după mult timp, din data de 19 am fost internată la Institutul Balș iar înainte a fost o perioadă de carantină în spital. (...) Aș vrea să încep să uit toată această perioadă, aș vrea să încep perioada de recuperare, care va fi una de durată. Și ca atare, ceea ce pot să vă spun, sunt date despre mine, în acest moment. Ați spus că este o veste importantă aceasta că eu sunt acasă. Cred că vestea importantă este că medicina românească a realizat un succes enorm, ca un pacient critic să poată fi salvat. Două specialități, cea de Terapie Intensivă și de Infecțioase au reușit să conlucreze și să salveze un om. (...) Profesori din cele două specialități mi-au fost alături mie, familiei mele, pe parcursul întregii perioade. Mentorul meu, cel care mi-a pus stetoscopul în mână, a fost alături fizic de mine în această perioadă. Cred că lucrurile acestea ar trebui cunoscute. (...) Evident că vreau să mulțumesc întregului colectiv de la Institutul Matei Balș, le sunt profund recunoscătoare pentru ceea ce au făcut pentru mine, de la primul brancardier, până la domnul profesor. Evident că mai ales celor care lucrează în Secția de Terapie Intensivă, unde mi-am petrecut perioada cea mai grea, le sunt profund îndatorată”, a arătat medicul. 

După ce va termina recuperarea, dr Alida Moise are de gând să aștearnă pe hârtie experiența prin care a trecut, care a marcat-o nu doar fizic ci și emoțional. 

„Am descoperit cu stupoare că suferința cât și viața au culoare. M-am gândit să scriu o carte despre asta. (...) Când m-am trezit, asta am văzut în jurul meu, multă culoare. (....) Având specialitatea pe care o am mi-am dat seama că sunt pe drumul cel bun, nu pe celălalt. (..) În clipa asta fericirea are culoarea ochilor copiilor mei, adică verde!”

Pacienților afectați și românilor în general, medicul le spune „să aibă încredere, să aibă încredere în medicii lor, în medicina românească. Iar pentru cei care nu sunt bolnavi, le spun să stea în casă, pentru că acest virus încearcă chiar să omoare”. 

Alida Moise e decisă să se întoarcă la muncă după ce se va recupera și chiar vrea să îi ajute pe colegii de la Balș când va fi nevoie de suport. „Îmi doresc să mă recuperez și să mă reîntorc la pacienți”, a spus medicul, la Antena 3. 

Dr Alida Moise a fost infectată cu noul coronavirus de către fostul polițist care a ascuns autorităților că a călătorit în Israel și care a contaminat zeci de persoane din Capitală, membri ai familiei, colegi de serviciu și personal medical. Din cauza lui, Spitalul Gerota a fost băgat în carantină.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel