Efecte secundare adverse ale medicamentelor pentru tiroidă

Tiroida
Tiroida


Cercetătorii nu înțeleg complet mecanismul hormonului tiroidian, dar știu că hormonul tiroidian reglează metabolismul organismului și modul în care procesează energia. În timp ce Synthroide este sigur la majoritatea pacienților, poate provoca reacții adverse neplăcute la alții

Synthroid, cunoscut și sub numele de levotiroxină, este un medicament prescris în mod obișnuit pentru a trata hipotiroidismul, sau producția scăzută de hormon tiroidian, afirmă MayoClinic.com. Synthroid este identic cu hormonul tiroidian produs de glanda tiroidă umană, imitând astfel efectele sale, notează Livestrong.
.

Conform Drugs.com, Synthroid poate provoca anxietate la unii pacienți, deoarece simfiroida crește metabolismul organismului și grăbește reacțiile organismului la nivel celular. Acest lucru poate afecta anumite părți ale creierului care sunt legate de anxietate, determinând un pacient să se simtă neliniștit pe parcursul zilei. O creștere a anxietății poate îngreuna concentrarea și finalizarea sarcinilor. Mai mult, puteți observa o creștere a nervozității, iritabilității și insomniei, afirmă Drugs.com. Ar trebui să anunțați medicul dumneavoastră că vă simțiți excesiv de anxioși în timpul tratamentului cu Synthroid. Un medic poate ajusta doza în funcție de nivelurile de hormon tiroidian, determinate de testele de sânge sau poate prescrie un alt medicament care nu are acest efect secundar particular.

Bătăi neregulate ale inimii

Drugs.com afirmă că Synthroid poate provoca o bătăi neregulată a inimii la unii pacienți, deoarece Synthroid poate afecta semnale chimice din jurul inimii legate de modul în care funcționează inima. Ca urmare, Synthroid poate provoca bătai rapide ale inimii, bătăi neregulate ale inimii sau bătăi inimii puternic neregulate. Bătăile de inimă neregulate pot provoca senzații de amețeli sau oboseală excesivă. În cazuri mai severe, pot provoca dureri toracice. Nu ezitați să căutați tratament medical imediat dacă întâmpinați anomalii cardiace.

Diaree

Synthroid poate accelera reacțiile chimice din sistemul gastrointestinal care poate provoca diaree la anumiți pacienți, relatează Drugs.com. Un pacient care prezintă diaree poate avea o absorbție slabă a alimentelor, iar diareea poate interfera cu activitățile zilnice. Notificați medicul dacă aveți diaree excesivă. Medicul poate ajusta doza sau poate prescrie un alt hormon sintetic pentru a controla diareea. Până la controlarea diareei, ar trebui să bei multă apă pentru a evita deshidratarea.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel