Efectele distanțării sociale la români. Psihiatrul Octavian Vasiliu explică

Adisa Codruț / 25 Martie 2020 / 15:39
Doctor
Doctor

Medicul psihiatru Octavian Vasiliu de la Spitalul Militar Central din București a vorbit despre efectele distanțării sociale asupra românilor.

Psihiatru, distanțare socială. Octavian Vasiliu, medic psihiatru și psiholog clinician la Spitalul Militar Central din București, explică, într-un interviu, că distanțarea socială, una dintre măsurile impuse de autorități în timpul stării de urgență, „este o etapă prin care vom trece”.

Efectele distanțării sociale

Întrebat dacă această distanțare îi va schimba pe români, medicul a apreciat:

„Este o etapă prin care vom trece și din care vom ieși întăriți. Să ne aducem aminte de perioada până-n 89 când, de asemenea, exista o metodă de distanțare, dar impusă din alte motive. Care a durat foarte mult. Nu ne-a schimbat ca nație, dimpotrivă, am ieșit mai puternici. Am reușit să facem lucruri pe care nu puteam să le concepem până în 1989. Și această etapă care va dura mult-mult mai puțin o să treacă și vom reuși să valorificăm această experiență într-un mod absolut pozitiv, atât la nivel individual, cât și la nivel global. Experiența o dovedește”.

Ca să-și întărească afirmațiile, doctorul subliniază că experiența anilor trecuți ne va ajuta să depășim perioada: ”Practic, creierul nostru știe cum să facă față, are depozitate aceste informații. (...) Într-adevăr, societatea noastră a fost greu încercată, nu este prima data când trebuie să luptăm cu o astfel de situație, de aceea, pur și simplu, trebuie să redescoperim metodele de a face față. Nu este ușor pentru nimeni, dar împreună putem să facem acest lucru”. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy