Efectul RISCANT al paracetamolului. Ce pățești dacă iei două pastile

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Risc
Risc

Doar două pastile de paracetamol pe zi pot schimba comportamentul unei persoane, arată un nou studiu.

Paracetamolul nu este tipul de medicament pe care l-ar căuta amatorii de senzații tari, arată un nu studiu publicat în jurnalul Social Cognitive and Affective Neuroscience (link direct studiu). Cu toate acestea, doar două tablete de paracetamol (1.000 mg) ar putea transforma pe cineva într-o persoană care își asumă riscuri, sugerează un studiu.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio, a declarat au cerut celor 189 de participanți să evalueze riscul pe care îl implică diferite situații, inclusiv parașutism, bungee jumping și începerea unei noi cariere la treizeci de ani.

Persoanele cărora li s-a administrat în prealabil paracetamol au văzut aceste activități ca fiind mai puțin periculoase decât cele cărora li s-a administrat o pulbere inertă ca un placebo.

De asemenea, erau mai în largul lor cu ideea de a risca salariul unei zile pentru a paria pe o cursă de cai.

Dr. Baldwin Way, autorul principal al studiului de la Universitatea de Stat din Ohio, a declarat, într-un material dat publicității, că „deși s-a crezut mult timp că ne influențeze doar durerea, recent s-a constatat că paracetamolul influențează și emoțiile noastre și, astfel, asumarea riscurilor. Trebuie subliniat faptul că nu ne transformă în temerari - probabil că ne influențează puțin spre alegeri mai riscante în anumite contexte”.

Paracetamolul, utilizat pentru tratarea durerii și a febrei, este unul dintre cele mai frecvent medicamente administrate și este, de asemenea, utilizat în diferite ombinații în peste 600 de medicamente.

Riscul pentru cei infectați cu COVID-19

Oamenii de știință suspectează că paracetamolul ne poate face să ne îngrijorăm mai puțin privind consecințele negative ale riscului. Rezultatele studiului au o varietate de implicații în viața reală, a spus dr. Way. De exemplu, acetaminofenul este tratamentul recomandat de CDC pentru simptomele inițiale ale coronvirusului.

„Poate că cineva cu simptome ușoare de COVID-19 s-ar putea să nu creadă că este la fel de riscant să-și părăsească casa și să se întâlnească cu oameni, dacă ia acetaminofen (paracetamol)”, a spus Way într-un material dat publicității.

„Avem cu adevărat nevoie de mai multe cercetări privind efectele acetaminofenului și ale altor medicamente fără prescripție medicală asupra alegerilor și riscurilor pe care le asumăm”, a continuat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel