Elevi din Cluj fac practică în laboratoarele unei companii farma

Adisa Codruț |
Data publicării:
Substanța folosită este extrem de toxică
Substanța folosită este extrem de toxică

O companie de farma din Cluj susține învățământul dual pentru anul școlar 2020-2021.

Laboratoare, farma. O companie de farma din Cluj anunţă extinderea parteneriatului semnat la începutul acestui an pentru dezvoltarea învăţământului dual la Cluj, prin implicarea în proiectul „Academia 2 în 1 – Școală și Carieră", creat la iniţiativa Inspectoratului Şcolar Judeţean din județul amintit.

În septembrie, anul acesta, compania Terapia şi-a deschis porţile pentru prima clasă de elevi formată în baza acordului de dezvoltare a învăţământului profesional dual semnat de companie şi Colegiul Tehnic ,,Ana Aslan" din Cluj. Concret, parteneriatul înseamnă: perioade de pregătire practică a acestora în cadrul laboratoarelor de specialitate și a secțiilor de producție ale companiei, punerea la dispoziție a resurselor informaționale și a echipamentelor necesare, oferirea de burse lunare pentru toată perioada de pregătire teoretică și practică, dar și a altor stimulente materiale și financiare suplimentare acordate în funcție de performanță.

"Credem că acest tip de parteneriat, şcoală-industrie, este singurul care poate crea premisele depăşirii, în următorii 5 ani, a dificultăţilor majore generate de migraţia forţei de muncă, a celor legate de abandonul şcolar şi a prăbuşirii industriei prelucrătoare din România, pe fondul închiderii fabricilor şi a şcolilor profesionale. (...) Pentru anul şcolar 2020 – 2021, ne-am propus să susţinem o nouă clasă de 28 de copii în pregătirea pentru profesia de operator chemist, dar şi alţi 10 copii dintr-o clasă de operatori, mecanici şi lăcătuşi echipamente şi instalaţii industriale. La finalul pregătirii profesionale, toţi aceşti elevi vor avea un loc de muncă asigurat la Terapia – remuneraţia din industrie fiind în acest moment de peste 3500 lei net/lună", afirmă Damian Dragoș de la compania amintită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel