Eliberează-te de frică! Trucuri să scapi de ANXIETATE

Anisia Nica |
Data publicării:
elibereaza-te de frica FOTO: Pexels @disha sheta
elibereaza-te de frica FOTO: Pexels @disha sheta

Cum gestionăm stările de panică și îngrijorare? Există o rețetă minune împotriva fricii?

Anxietatea pune stăpânire pe tot mai mulți români în această perioadă tulbure și incertă. Există câteva tehnici la care fiecare dintre noi poate apela când se simte îngrijorat, speriat și nu poate dormi.

Grija față de corp

În orice perioadă de stres acut, grija față de corp trebuie să fie pe primul loc. Mintea sănătoasă poate exista doar atunci când corpul este în armonie. Oamenii sunt sfătuiți "să înceapă de aibă grijă de odihnă, de somn, de cum se alimentează, de mișcare fizică, de contactul cu natura”, a declarat psihologul clinician Gina Enache pentru Digi24.

Echilibrează-te înainte de orice

În momentele tensionate, când vedem că oamenii din jurul nostru suferă avem tendința de a intra într-o bulă de tristețe, disperare, în care nu mai vedem nimic pozitiv. Atunci vrem să îi ajutăm pe toți, să le oferim suport, dar greșeala pe care o fac mulți este că încearcă să îi sprijine pe ceilalți înainte de a se sprijini pe ei. Acest lucru este valabil „mai ales pentru părinții care au copii mici acasă și trebuie să le ofere starea de siguranță” sau pentru „pentru persoanele care sunt voluntari și îi ajută pe ceilalți", adaugă Gina Enache.

Ce putem face concret?

Tehnicile de relaxare sunt printre cele mai folosite metode în tratamentul anxietății. Gina Enache anunță că "sunt practici de meditație, de mindfulness, de respirație" și "practicile emoționale, adică să învețe să stea cu disconfortul". Deși pare greu și uneori imposibil, acceptarea emoțiilor este cheia spre o viață fericită. Gina Enache ne sfătuiește „să ne dăm seama cum se simt emoțiile în corp, ce fel de senzații avem în corp, să o putem identifica, să putem rămâne în senzația respectivă fără să fugim".

De ce sunt necesare limitele?

În perioadele de criză, creierul nostru încearcă să găsească în permanență soluții la problemele existente sau potențiale. Din păcate, aceste soluții "instant" nu există și e important să avem un timp limitat în căutarea rezolvării problemei. „Să nu petreceți mai mult de 30 de minute pe zi citind articole, uitându-vă la știri”, declară Gina Enache la emisiunea "Tinerețe fără bătrânețe" și sfătuiește oamenii „să își pună 20-30 de minute pe zi maxim să se gândească la lucrurile care nu se întâmplă în momentul ăsta, la scenarii”.

Vezi și: Masajul te face mai FERICIT. Spune STOP stresului și îmbunătățește-ți circulația sângelui

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel