Emanuel Ungureanu cere demiterea șefilor ANMCS și DSP București

Dana Lascu |
Data publicării:
Emanuel Ungureanu. Foto: Facebook
Emanuel Ungureanu. Foto: Facebook

Deputatul Emanuel Ungureanu cere demiterea președintelui ANMCS Vasile Cepoi și a directorului DSP București, Cristina Pelin, pe care îi acuză că au încercat să ascundă problema de la Spitalul Floreasca și că nu au luat măsurile impuse de lege.

Într-o nouă postare pe pagina sa de Facebook, deputatul Emanuel Ungureanu cere demiterea a doi șefi de instituții cu atribuții importante în domeniul sănătății:

„Vasile Cepoi, șeful ANMCS trebuie URGENT demis de primul ministru al României, Ludovic Orban! Deasemenea, ministrul Sănătății, Victor Costache trebuie să o demită urgent pe Cristina Pelin, Director DSP București! Vasile Cepoi, șeful Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate(ANMCS) a suspendat în mod ILEGAL acreditarea Spitalului Floreasca. Din dorința de a ascunde responsabilitatea ANMCS pentru incidentul grav produs la Floreasca, Cepoi a sărit public cu o sancțiune care nu are bază legală împotriva Spitalului Floreasca! Explicația poate să pară foarte tehnică dar în cuvinte simple, oamenii lui Cepoi de la ANMCS nu și-au făcut treaba și Cepoi este direct responsabil pentru asta și trebuie urgent demis. Deci, NU există bază legală în virtutea căreia să se fi dispus suspendarea acreditării, întrucât proiectul de Ordin privind aprobarea condițiilor și a metodologiei de suspendare a acreditării unităților sanitare cu paturi se afla în consultare publica ȘI NU A FOST PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL, deci NU POATE FI OPOZABIL PĂRȚILOR ERGA OMNES. Pe cale de consecință, ordinul de suspendare acreditare a Spitalului Floreasca, emis de ANMCS este ilegal, cel puțin din acest considerent al lipsei unei sancțiuni prevăzute într- un document oficial publicat în MONITORUL Oficial. Pe de altă parte, ordinul ANMCS emis de Vasile Cepoi este tot din acest considerent abuziv câtă vreme (ANMCS) nu și-a îndeplinit obligațiile legale privind verificarea, respectiv monitorizarea unor indicatori. În conformitate cu Ordinul ANMCS nr. 639/2016 pentru aprobarea Merodologiei de monitorizare a unităților sanitare acreditate, Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, avea obligația efectuării unei monitorizări ANUALE a procedurilor!!", arată Emanuel Ungureanu, pe pagina sa de Facebook.

Citește: Ce spune Vasile Cepoi despre legalitatea măsurii de suspendare a acreditării Spitalului Floreasca

El vrea ca Vasile Cepoi să fie tras la răspundere pentru că Spitalul Floreasca nu se conforma procedurilor și pentru că Autoritatea nu a făcut inspecție și monitorizare la Spital. La fel, și deputatul acuză și conducerea DSP București că nu a luat măsurile impuse de lege.

„Având în vedere comunicatul domnului Vasile Cepoi, încă președinte al ANMCS, în care spune că Spitalul Floreasca nu a mai comunicat indicatori din 01.01.2018, ne întrebăm de ce de atunci din Ianuarie 2018 și până la data comunicatului nu a luat măsuri pentru îmbunătățirea procedurilor în sălile de operații ale spitalului! Înțelegem că spitalul avea o conformitate de 55%, oare de ce nu a fost monitorizat, de ce nu au fost efectuate vizite de monitorizare și dacă au fost efectuate care a fost rezultatul? De asemenea, înțelegem că ANMCS a comunicat situația conformării spitalului la cerințele procesului de monitorizare DSP București unde directoare este Cristina Pelin, ce măsuri a luat aceasta? Dacă erau luate toate măsurile de către ANMCS și DSP București se mai întâmpla această nenorocire? În consecință, solicit oficial, primului ministru al României, Ludovic Orban, DEMITEREA urgență a șefului ANMCS, Vasile Cepoi și ministrului Sănătății, demiterea directorului DSP București, Cristina Pelin și ei sunt direct responsabili de tragedia de la Floreasca!", a arătat deputatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2023 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1