Endometrioza, boala cel mai greu de diagnosticat

Angela Sabău |
Data publicării:
Durere ovare
Durere ovare

Endometrioza este o boală care afectează una din nouă femei în Australia. Cea mai mar dificultate a medicilor este diagnosticare, deoarce, spun specialiștii, se poate face cu precizie doar prin intervenție chirurgicală.

O nouă analiză arată că numărul femeilor din Australia care trăiesc cu endometrioză este foarte mare. Cercetătorii de la Universitatea din Queensland au descoperit că una din nouă femei australiene sunt diagnosticate cu starea inflamatorie până la împlinirea vârstei de 44 de ani.

Rezultatele studiului au fost publicate în Australian Institute of Health and Welfare's Endometriosis in Australia.

Cercetătorul de la UQ School of Public Health researcher, Dr. Ingrid Rowlands, a declarat că speră că definirea prevalenței endometriozei în Australia ar contribui la creșterea înțelegerii acestei afecțiuni.

Aceste cifre arată o recvență foarte mare a afecțiunii, care poate atinge un număr semnificativ de femei de-a lungul vieții, a spus dr. Rowlands.

„Endometrioza a fost sub-recunoscută, atât în comunitățile sociale, cât și în cele medicale - multe persoane nu știu ce este, iar medicii consideră că este dificil să trateze și să gestioneze pacientele care prezintă simptome. Acest nivel scăzut de înțelegere a contribuit la o lipsă de cunoștințe și de cercetare a afecțiunii în sine”, a spus ea.

Starea inflamatorie face ca țesutul similar cu mucoasa uterului să crească pe alte organe, inclusiv pe ovare, provocând perioade dureroase, sângerări masive și eventual infertilitate.

Diagnosticarea, cea mai dificilă parte

"Unele femei s-ar putea să nu se poată ridica din pat, deoarece simptomele pot fi atât de severe - acestea pot suferi dureri acute, sângerare neregulată și tulburări ale intestinului. Dar alte femei sunt asimptomatice, fără durere sau disconfort, astfel că există o mulțime de variații la această stare complexă.

Simptomele endometriozei pot imita și alte afecțiuni, cum ar fi sindromul de colon iritabil, astfel încât una dintre cele mai mari dificultăți constă în diagnosticare, care poate fi făcută numai prin intervenție chirurgicală.”

Endometrioza este o parte cheie a programului de cercetare în domeniul sănătății femeilor, condus de studiul longitudinal australian pe directorul de sănătate al femeii, profesoara Gita Mishra.

„Aceste descoperiri evidențiază importanța de a avea statistici exacte și reprezintă primul nostru pas în contribuția la Planul Național de Acțiune privind Endometrioza”, a spus profesorul Mishra.

Echipa a analizat numărul de femei din studiu care au spus că au fost diagnosticate cu endometrioză.

„Nu au existat estimări actualizate, exacte privind numărul femeilor australiene care trăiau cu această afecțiune înainte. Încercăm să oferim cele mai bune date pe care le putem construi pe acest plan de acțiune și să informăm viitoarele politici și practicile medicale.

Aceasta este o condiție debilitantă pentru unele femei, și este atât de important să identificăm numărul de femei afectate pentru a merge mai departe, a evalua starea lor îndeaproape și a ajuta la optimizarea rezultatelor”, a spus dr. Rowlands.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel