Endometrioza legată de un risc mai mare de boli de inimă

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Cancerul endometrial
Cancerul endometrial

Femeile cu endometrioză - în special la vârstele de 40 de ani și mai puțin - pot prezenta un risc crescut de boală coronariană, potrivit unui studiu prospectiv realizat de o echipă de cercetători de la Harvard.

În studiul publicat în mai 2016 în jurnalul Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes, cercetătorii au analizat datele de la Health Nurses Health Study II, care a inclus peste 116.000 de femei de vârsta între 25 și 42 care nu au avut istoric de boli de inimă sau accident vascular cerebral - AVC.

Pe o perioadă de 20 de ani, aproape 1.500 de femei incluse în studiu au dezvoltat boală coronariană. Cei care au confirmat endometrioza au avut un risc de 52% mai mare pentru boli de inimă, un risc de durere în piept cu 91% mai mare și un risc de 35% mai mare de a suferi intervenții chirurgicale cardiace, comparativ cu femeile care nu au avut endometrioză.

Cercetatorii au remarcat faptul că endometrioza a fost legată de factori care promovează, de asemenea, bolile de inimă, inclusiv inflamația cronică și niveluri ridicate de colesterol „rău" LDL.

Deși simptomele de endometrioză ale femeilor dispar după menopauză, factorii de risc rămân.

Constatările studiului sugerează că femeile cu endometrioză ar trebui să facă tot posibilul pentru a reduce ceilalți factori de risc cardiovascular, în special urmând un plan de alimentație sănătoasă și făcând cel puțin 30 de minute de exerciții fizice moderate zilnic.

Studiul, integral (open access), poate fi găsit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel