Endoscopie: trei tipuri diferite, la workshopul organizat la Spitalul Colentina

Adisa Codruț / 12 aug 2019 / 12:52
Endoscopie, workshop la Spitalul Colentina
Endoscopie, workshop la Spitalul Colentina

Un workshop de endoscopie intervențională a avut loc la Spitalul Clinic Colentina din București. Evenimentul a reunit trei tipuri diferite de simulatoare de endoscopie.

Workshopul de endoscopie intervențională, de la Spitalul Clinic Colentina, aflat în subordinea Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a reunit trei tipuri diferite de simulatoare de endoscopie: simulator virtual, model animal ex vivo și simulator mecanic.

„Sub îndrumarea șefului Secției de Gastroenterologie, conf. dr. Bogdan Mateescu și a invitatului special, prof. dr. Ivo Boskoski de la Policlinico Agostino Gemelli, din Roma, cei 16 participanți s-au antrenat pentru efectuarea mai multor manevre de terapie endoscopică.

Workshopul a venit în întâmpinarea nevoii endoscopiștilor de a se antrena în cele mai moderne tehnici de terapie endoscopică, într-un cadru dedicat, împreună cu lectorii experimentați ai Secției de Gastroenterologie, de la Spitalul Clinic Colentina, un centru în care pregătirea în endoscopie reprezintă o prioritate”, se arată într-un comunicat făcut public pe pagina de socializare a Administației Spitalelor Medicale din București.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy