Endoscopie: trei tipuri diferite, la workshopul organizat la Spitalul Colentina

Adisa Codruț |
Data publicării:
Endoscopie, workshop la Spitalul Colentina
Endoscopie, workshop la Spitalul Colentina

Un workshop de endoscopie intervențională a avut loc la Spitalul Clinic Colentina din București. Evenimentul a reunit trei tipuri diferite de simulatoare de endoscopie.

Workshopul de endoscopie intervențională, de la Spitalul Clinic Colentina, aflat în subordinea Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a reunit trei tipuri diferite de simulatoare de endoscopie: simulator virtual, model animal ex vivo și simulator mecanic.

„Sub îndrumarea șefului Secției de Gastroenterologie, conf. dr. Bogdan Mateescu și a invitatului special, prof. dr. Ivo Boskoski de la Policlinico Agostino Gemelli, din Roma, cei 16 participanți s-au antrenat pentru efectuarea mai multor manevre de terapie endoscopică.

Workshopul a venit în întâmpinarea nevoii endoscopiștilor de a se antrena în cele mai moderne tehnici de terapie endoscopică, într-un cadru dedicat, împreună cu lectorii experimentați ai Secției de Gastroenterologie, de la Spitalul Clinic Colentina, un centru în care pregătirea în endoscopie reprezintă o prioritate”, se arată într-un comunicat făcut public pe pagina de socializare a Administației Spitalelor Medicale din București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel