Endoscopie: trei tipuri diferite, la workshopul organizat la Spitalul Colentina

Adisa Codruț / 12 aug 2019 / 12:52
Endoscopie, workshop la Spitalul Colentina
Endoscopie, workshop la Spitalul Colentina

Un workshop de endoscopie intervențională a avut loc la Spitalul Clinic Colentina din București. Evenimentul a reunit trei tipuri diferite de simulatoare de endoscopie.

Workshopul de endoscopie intervențională, de la Spitalul Clinic Colentina, aflat în subordinea Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a reunit trei tipuri diferite de simulatoare de endoscopie: simulator virtual, model animal ex vivo și simulator mecanic.

„Sub îndrumarea șefului Secției de Gastroenterologie, conf. dr. Bogdan Mateescu și a invitatului special, prof. dr. Ivo Boskoski de la Policlinico Agostino Gemelli, din Roma, cei 16 participanți s-au antrenat pentru efectuarea mai multor manevre de terapie endoscopică.

Workshopul a venit în întâmpinarea nevoii endoscopiștilor de a se antrena în cele mai moderne tehnici de terapie endoscopică, într-un cadru dedicat, împreună cu lectorii experimentați ai Secției de Gastroenterologie, de la Spitalul Clinic Colentina, un centru în care pregătirea în endoscopie reprezintă o prioritate”, se arată într-un comunicat făcut public pe pagina de socializare a Administației Spitalelor Medicale din București.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy