EPH-Academic, platforma de e-learnig dedicată profesioniștilor din farma. Alina Frâncu: „beneficiile acestor cursuri se vor reflecta asupra pacienților”

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Alina Frâncu, Communication & Brand Marketing Manager Europharm Distribuție. Foto: Cristina Nichitus
Alina Frâncu, Communication & Brand Marketing Manager Europharm Distribuție. Foto: Cristina Nichitus

Alina Frâncu, Communication & Brand Marketing Manager Europharm Distribuție, a explicat EXCLUSIV pentru DC Medical, cum funcționează platforma de e-learnig EPH-Academic, care este dedicată farmaciștilor și asistenților de farmacie și ce beneficii se pot obține de pe urma acestor cursuri on-line. 

„Într-o piață extrem de concurențială, în care mai mult de 10 distribuitori vând aceleași produse către aceiași clienți, diferențierea este pe cât de dificilă, pe atât de necesară. Această diferențiere se poate face în cel puțin trei feluri: relațională, comercială și bazată pe servicii suplimentare”, a spus Alina Frâncu, Communication & Brand Marketing Manager Europharm Distribuție. 

Noua platformă se bazează pe vasta experiență a echipei acestei companii. 

„Echipa de vânzări Europharm Distribuție este o echipa stabilă, flexibilă și energică, condusă la nivel local de manageri extrem de experimentați și de atenți la detalii, astfel încât relațiile Europharm Distribuție cu clienții sunt bazate pe încrederea colaborării din ultimii 27 de ani. Din punct de vedere comercial, Europharm Distribuție are o oferta competitivă, pentru unii producători oferind condiții de top. Sigur că un portofoliu cât mai extins ajută la deservirea cât mai multor clienți, iar adăugarea de noi producători și produse în portofoliu este un obiectiv principal pentru departamentul comercial și managementul companiei”, a detaliat Alina Frâncu.  

O zona mai nouă, pe care Europharm Distribuție a accesat-o din această toamna este cea a serviciilor conexe procesului de vânzare, iar primul proiect din oferta de servicii conexe poartă numele de EPH-Academic (www.eph-academic.ro). În fapt, aceasta are este o platforma de e-learning adresată tuturor clienților Europharm Distribuție, dar focusată pe clienții mijlocii și mici.

Cum se desfășoară cursurile și ce conțin ele

Potrivit Alinei Frâncu, „EPH-Academic este o platforma de e-learning, prin care punem la dispoziția farmaciștilor și asistenților de farmacie cursuri on-line în format pdf, video sau audio, ce pot fi accesate oricând și oriunde, de pe orice dispozitiv conectat la internet, neafectând astfel activitatea din farmacie. Susținem astfel personalul din farmacie prin facilitarea accesului rapid la informații și oferirea totodată de condiții comerciale avantajoase generate de rezultatele obținute în urmă finalizării cursurilor din platformă, cu scopul de a transfera beneficiile primite, pacienților. Parcurgerea cu succes a prezentării și a testării aduce după sine un beneficiu financiar ce va fi reflectat în prețul de achiziție și, ulterior, în prețul la raft oferit pacienților, în funcție de decizia comercială a fiecărei farmacii, ceea ce poate conduce la un avantaj comercial pentru farmaciile participante”.

Acest nou produs este susținut intens prin intermediul echipei de vânzări din teren împreună cu Managerii de Vânzări, pentru înscrierea a cât mai multor clienți pe platforma EPH-Academic. Deja un număr mare de angajați din farmacii s-au înscris la aceste cursuri. 

„După prima luna de promovare, au fost create peste 1.200 de conturi pentru farmaciști și asistenți de farmacie. Pasul imediat următor la care lucrăm cu producătorii parteneri, este creditarea cu puncte EFC a cursurilor postate în platformă. Începând cu luna octombrie, Europharm Distribuție este înscris în Registrul Furnizorilor Acreditați de Colegiul Farmaciștilor din România”, a mai arătat managerul de Communication & Brand Marketing de la Europharm Distribuție. 

Colateral acestui amplu proiect, compania dezvoltă și un al doilea, beneficiarii acestuia urmând să fie copiii din mediile defavorizate. 

„Un alt aspect la care noi ținem foarte mult, derivat din derularea acestui proiect, este implicarea în comunitate. Vrem să ajutăm copiii din medii defavorizate să aibă parte de o educație corectă și sănătoasă, prin susținerea proiectelor dedicate lor cu valoarea de 10% din managementul acestui program! Suntem în discuții pentru a direcționa această valoare proiectelor în educație derulate de United Way România”, a punctat Alina Frâncu.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel