Epidemie de febră galbenă în Coasta de Fildeș: 89 de cazuri și un deces, boala e transmisă de țânțari

Dana Lascu / 31 iul 2019 / 18:20
Țânțarii transmit febra Dengue
Țânțarii transmit febra Dengue

În ultimele săptămâni în Coasta de Fildeș, în mare parte la Abidjan, 89 de persoane au făcut febră galbenă iar unul dintre pacienți a decedat, a anunțat Ministerul Sănătății din această țară.

„Cazuri confirmate de febră galbenă au fost depistate în Coasta de Fildeș, în principal în districtul autonom Abidjan. În total, au fost înregistrate 89 de cazuri, dintre care un deces", a precizat ministerul ivorian. „Epidemia a fost raportată la Organizația Mondială a Sănătății (OMS)", se afirmă într-un comunicat oficial preluat de AFP și Agerpres.

În acest context, Ministerul Sănătății din Coasta de Fildeș recomandă „persoanelor nevaccinate să se imunizeze împotriva febrei galbene".

„Această epidemie apare în contextul epidemiei de febră denga din Abidjan. (...) Febra denga și febra galbenă sunt boli virale, transmise de același țânțar. Măsurile puse în aplicare pentru a face față febrei denga sunt valabile și pentru epidemia de febră galbenă", au anunțat oficialii același minister.

La începutul lunii iunie fuseseră raportate 130 de cazuri de febră denga și două decese, iar ulterior autoritățile au lansat o campanie amplă de combatere a țânțarilor. Abidjan se află la sfârșitul sezonului ploios, care facilitează reproducerea țânțarilor.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy