Etapa a II-a de vaccinare anti-COVID-19. Valeriu Gheorghiță: Lista bolilor cronice recomandate de OMS

Dr Valeriu Gheorghiță. FOTO: DC Medical
Dr Valeriu Gheorghiță. FOTO: DC Medical

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a anunțat, la Antena 3, că cea de a doua etapă a vaccinării anti-COVID este gata să înceapă pe 15 ianuarie, precizând că nu se vor repeta momentele de dezincronizare ale platformei de vaccinare la nivel național, așa cum s-a întâmplat la început.

Gheorghiță spune că în prezent sistemul de programare merge bine, dar că în prima perioadă eu existat desinconizări față de activitatea centrelor de vaccinare, pentru că multe dintre acestea au început activitatea după 4 ianuarie.

„Pentru persoanele care nu au reuşit să-şi facă programare sunt operaţionalizate serviciile de call-center din fiecare judeţ, în care personalul este instruit încât să poată rezolva orice problemă care rezidă din programare, atât pentru persoanele juridice cât şi pentru persoanele fizice din prima etapă a strategiei de vaccinare”, a spus coordonatorul.

Până pe 15 ianuarie va fi dezvoltată a doua parte a modulului de programare care este destinat tutoror personelor din etapa a doua de vaccinare – persoanele peste 65 de ani, cele cu boli cronice".

Boli cronice recomandate de OMS

 

Lista oficială a bolilor cronice va fi făcută publică încă de luni, după ce în prealabil a fost discutată cu comisiile de specialitate din ministerul Sănătății, fiind practic lista de boli cronice recomandate de OMS.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, bolile cronice cardiovasculare, diabetul zaharat, afecţiunile neurologice precum sindromul Down, obezitatea, afecţiunile cronice renale, pulmonare, imunodepresia, infecția cu HIV și SIDA, sunt o parte din bolile incluse pe listă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel