Evoluția COVID. Dr Valeriu Gheorghiță: Se constată o scădere a mediei vârstei de la 71 de ani la 68 de ani

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat că se observă o scădere a mediei de vârstă a persoanelor care se îmbolnăvesc de infecția COVID. 

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, marţi, că, în cazul infectării cu varianta Delta a virusului, media vârstei persoanelor decedate a scăzut de la 71 de ani la 68 de ani, 12% neprezentând comorbidităţi.

"Se constată o scădere a mediei vârstei de la 71 de ani la 68 de ani, deci, practic, începe să afecteze şi persoanele mai tinere. Şi dacă înainte 94% dintre persoanele care, din păcate, au decedat, prin COVID-19 aveau comorbidităţi, în momentul de faţă acest procent a scăzut la 88%. Deci, practic, 12% din persoanele care şi-au pierdut viaţa în ultima lună din cauza COVID-19 au fost persoane care nu aveau boli asociate. Or, asta ne ridică această problemă legată de posibilitatea de a declanşa forme mai grave. Şi este cumva logic, pentru că încărcătura virală a persoanelor infectate cu varianta Delta este, se pare, de 1.000 de ori mai mare decât la persoanele infectate cu formele anterioare", a explicat Valeriu Gheorghiţă, la şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului, unde a pledat pentru difuzarea în regim de campanie de interes public a unor spoturi referitoare la vaccinarea împotrivit SARS-CoV-2 a copiilor de peste 12 ani, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel