EXCLUSIV Prof dr Adrian Streinu-Cercel, ultimele informații despre coronavirus. Ce ar trebui să știe românii

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Prof dr Adrian Streinu-Cercel. Foto DC MEDICAL
Prof dr Adrian Streinu-Cercel. Foto DC MEDICAL

Prof dr Adrian Streinu-Cercel spune, pentru DC Medical, că evoluția noului coronavirus nu este una ”accelerată”, deși numărul de morți și îmbolnăviri în China crește de la o zi la alta.  

Coronavirus. Noul coronavirus a ucis deja 56 de oameni și a îmbolnăvit, doar în China, peste 1.600. Cazuri de îmbolnăviri au fost înregistrate și în alte circa 10 alte state. Numărul de oameni infectați crește de la o zi la alta, iar autoritățile chineze au luat deja o serie de măsuri: limitarea transportului pe distanțe lungi - decizii în orașe precum Tianjing, Shantou - , interzicerea temporară a comerțului cu animale sălbatice, amânarea reînceperii cursurilor la școli și universități din Beijing, purtarea obligatorie de măști medicale în regiunea Guangdong, cea mai populată provincie a Chinei, situată în sudul ţării.

Plecând de la premisele de mai sus, redactorii DC Medical l-au întrebat pe prof dr Adrian Streinu-Cercel, cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și director general a Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, dacă se poate vorbi de o evoluție ”accelerată” a noului coronavirus din China și cum vede lucrurile.

Acesta a declarat: ”Nu este o evoluție accelerată ținând cont că nu avem cazuri în alte țări cu transmitere pe teritoriul altor țări. Avem cazuri înregistrate de import, dar ele nu au generat infecții secundare, din acest punct de vedere nu putem vorbi de o evoluție accelerată. Într-adevăr, pe teritoriul Chinei există această problemă. Autoritățile locale încearcă să limiteze printr-o atitudine care este de carantinare, adică nothing in/nothing out – nimic nu intră, nimic nu iese –, ceea ce este o abordare îndrăzneață în contextul în care vorbim de 11 milioane de oameni potențial incluși în această situație. Așteptăm și noi să vedem cum evoluează lucrurile. Grija noastră este să apărăm populația din România”.

Întrebat de ar trebui să știe, momentan, românii despre noul coronavirus, Adrian Streinu-Cercel a afirmat: "Nimic".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel