Experți: antirabicul poate fi făcut simultan cu vaccinul anti-COVID

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin
Vaccin

Vaccinul antirabic poate fi făcut simultan cu vaccinul anti-COVID, anunță specialiștii.

Vaccinul antirabic poate fi făcut simultan cu vaccinul anti-COVID sau cu orice alt vaccin din Programul Național de Vaccinare, anunță reprezentanții Ro Vaccinare pe rețelele sociale.

”Ai fost mușcat? Te poți vaccina simultan împotriva COVID-19 (inclusiv doza 3) și împotriva rabiei

Vaccinurile împotriva COVID-19 pot fi administrate simultan sau la orice interval de timp cu alt produs din Programul Național de Vaccinare (PNV) destinat copiilor și grupelor populaționale aflate la risc (vaccinarea antigripală, vaccinarea anti-HPV), profilaxia tetanosului sau alte produse vaccinale inactivate care dețin autorizație de punere pe piață în România”, precizează cei de la Facebook Ro Vaccinare.

Potrivit acestora, ”administrarea acestora se poate realiza în depline condiții de siguranță, atât persoanelor care au primit doza 1 și doza 2, cât și doza 3 de vaccin anti COVID-19”. Mesajul lor se încheie cu un îndemn la imunizare:

”Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19! Prin vaccinare împotriva COVID-19:

- se reduce riscul de infectare;

- se reduce riscul de transmitere a virusului;

- se reduce considerabil riscul de spitalizare;

- se reduce considerabil riscul de deces;

- se reduce riscul de apariție a noilor variante ale virusului SARS CoV-2”.

Peste 59.000 de oameni din întreaga lume mor de rabie în fiecare an. Cercetătorii americani au creat o nouă formulă de vaccin. Studii anterioare au sugerat că vaccinul antirabic existent - costisitor și complicat de administrat - funcționează prin activarea celulelor B ale sistemului imunitar. James McGettigan de la Universitatea Thomas Jefferson, SUA, și colegii și-au îndreptat atenția către o proteină de semnalizare cunoscută sub numele de factor de activare a celulelor B (BAFF), care se leagă direct de celulele B. Au proiectat un vaccin antirabic care a inclus un virus rabic atenuat. Apoi au testat noul vaccin la șoareci. Șoarecii imunizați cu noul vaccin antirabic îmbunătățit au arătat un răspuns mai rapid și mai puternic al sistemului imunitar în comparație cu animalele care au primit vaccinul tipic. Nivelurile de anticorpi care neutralizează virusul au crescut mai repede și la niveluri mai ridicate, cu toate acestea durata răspunsului nu a fost afectată. Studiul a fost publicat în raportează la PLOS Neglijate Tropical Diseases și poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel