Rabie, un nou vaccin testat în State

Adisa Codruț / 17 noi 2019 / 18:56
Celulele umane. FOTO: pexels.com
Celulele umane. FOTO: pexels.com

Peste 59.000 de oameni din întreaga lume mor de rabie în fiecare an. Cercetătorii au creat o nouă formulă de vaccin.

Rabie, vaccin. Cercetătorii susțin că adăugarea unei molecule imune specifice la un vaccin antirabic poate spori eficacitatea acestuia. Studii anterioare au sugerat că vaccinul antirabic existent - costisitor și complicat de administrat - funcționează prin activarea celulelor B ale sistemului imunitar. Cu toate acestea, durează până când vaccinul, care conține particule inactive de virus, să interacționeze cu celulele B, arată sciencedaily.

James McGettigan de la Universitatea Thomas Jefferson, SUA, și colegii și-au îndreptat atenția către o proteină de semnalizare cunoscută sub numele de factor de activare a celulelor B (BAFF), care se leagă direct de celulele B. Au proiectat un vaccin antirabic care a inclus un virus rabic atenuat și BAFF pe aceeași particulă. Apoi au testat noul vaccin la șoareci. Șoarecii imunizați cu noul vaccin antirabic îmbunătățit au arătat un răspuns mai rapid și mai puternic al sistemului imunitar în comparație cu animalele care au primit vaccinul tipic. Nivelurile de anticorpi care neutralizează virusul au crescut mai repede și la niveluri mai ridicate, cu toate acestea durata răspunsului nu a fost afectată.

Însă, adaugă cercetătorii, e nevoie de studii suplimentare privind siguranța vaccinului sunt necesare înainte de testarea acestuia la om.

Studiul a fost publicat în raportează la PLOS Neglijate Tropical Diseases și poate fi consultat AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy