Rabie, un nou vaccin testat în State

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Celulele umane. FOTO: pexels.com
Celulele umane. FOTO: pexels.com

Peste 59.000 de oameni din întreaga lume mor de rabie în fiecare an. Cercetătorii au creat o nouă formulă de vaccin.

Rabie, vaccin. Cercetătorii susțin că adăugarea unei molecule imune specifice la un vaccin antirabic poate spori eficacitatea acestuia. Studii anterioare au sugerat că vaccinul antirabic existent - costisitor și complicat de administrat - funcționează prin activarea celulelor B ale sistemului imunitar. Cu toate acestea, durează până când vaccinul, care conține particule inactive de virus, să interacționeze cu celulele B, arată sciencedaily.

James McGettigan de la Universitatea Thomas Jefferson, SUA, și colegii și-au îndreptat atenția către o proteină de semnalizare cunoscută sub numele de factor de activare a celulelor B (BAFF), care se leagă direct de celulele B. Au proiectat un vaccin antirabic care a inclus un virus rabic atenuat și BAFF pe aceeași particulă. Apoi au testat noul vaccin la șoareci. Șoarecii imunizați cu noul vaccin antirabic îmbunătățit au arătat un răspuns mai rapid și mai puternic al sistemului imunitar în comparație cu animalele care au primit vaccinul tipic. Nivelurile de anticorpi care neutralizează virusul au crescut mai repede și la niveluri mai ridicate, cu toate acestea durata răspunsului nu a fost afectată.

Însă, adaugă cercetătorii, e nevoie de studii suplimentare privind siguranța vaccinului sunt necesare înainte de testarea acestuia la om.

Studiul a fost publicat în raportează la PLOS Neglijate Tropical Diseases și poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel