Experții OMS resping HIDROXICLOROCHINA: Nu trebuie folosită în prevenția infecției COVID-19

Dana Lascu |
Data publicării:
Medicament
Medicament

Grupul de experți al OMS se opune „cu tărie” utilizării medicamentului hidroxiclorochină pentru prevenirea COVID-19. 

Medicamentul antiinflamator hidroxiclorochină „nu ar trebui utilizat pentru a preveni infecția la persoanele care nu au COVID-19”, afirmă astăzi un grup de experți internaționali ai OMS Guideline Development Group (GDG), într-un raport publicat în BMJ (link direct raport)

Recomandarea lor se bazează pe dovezi de înaltă certitudine științifică, din șase studii controlate randomizate, care au implicat peste 6.000 de participanți cu și fără expunere cunoscută la o persoană cu infecție COVID-19.

Ca atare, grupul consideră că acest medicament nu mai este o prioritate de cercetare și că resursele ar trebui utilizate pentru a evalua alte medicamente mai promițătoare pentru a preveni COVID-19.

Aceste recomandări se aplică tuturor persoanelor care nu au COVID-19, indiferent de expunerea lor la o persoană cu infecție cu COVID-19.

Recomandarea este prima inclusă într-un ghid pentru medicamente folosite în prevenirea COVID-19, dezvoltat de Organizația Mondială a Sănătății cu sprijinul metodologic al Fundației MAGIC Evidence Ecosystem Foundation. Scopul său este de a oferi îndrumări de încredere cu privire la gestionarea COVID-19 și de a ajuta medicii să ia decizii mai bune cu pacienții lor.

Noile recomandări pentru alte medicamente preventive pentru COVID-19 vor fi adăugate la acest ghid pe măsură ce vor fi disponibile mai multe dovezi.

OMS renunțase din 25 mai anul trecut la testele pe hidroxiclorochină la pacienții COVID-19, după ce s-a constatat că le crește riscul de aritmie cardiacă și moarte

Citește și: Hidroxiclorochina, test suspendat. Anunțul directorului OMS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel