Explozie de cazuri de COVID-19 la Moscova: Noi variante suspectate de triplarea cazurilor

Adisa Codruț |
Data publicării:
Pacient, spital      Foto cu caracter ilustrativ: Print screen DW
Pacient, spital Foto cu caracter ilustrativ: Print screen DW

Autoritățile din capitala rusă suspectează apariția unor noi variante de coronavirus, a declarat joi primarul Moscovei, Serghei Sobianin, pentru a explica agravarea bruscă a epidemiei în oraș, unde campania de vaccinare a fost lentă de luni de zile.

„Cel mai probabil, ne confruntăm cu variante noi, mai agresive și cu răspândire mai rapidă”, a apreciat Serghei Sobianin, în cursul unei reuniuni prin videoconferință cu responsabili guvernamentali responsabili cu lupta împotriva COVID-19.

El a menționat că în capitală cazurile depistate zilnic au crescut în câteva zile de la „3.000 la 7.000 și mâine (vineri), potrivit datelor preliminare, numărul ar putea fi mai mare de 9.000”.

„Este triplu, este o dinamică imensă pe care nu am observat-o în valurile anterioare”, a adăugat el.

Sobianin a decretat miercuri vaccinarea obligatorie a tuturor angajaților din sectorul serviciilor. Aproximativ 60% dintre ei, aproximativ două milioane de persoane, trebuie să fie vaccinați până la 15 august. Săptămâna aceasta a fost, de asemenea, decretată liberă în încercarea de a opri epidemia.

De aproape un an, aparatul de stat și mass-media publice evidențiază buna gestionare a crizei sanitare și eficiența Sputnik V, un vaccin dezvoltat de Rusia și disponibil de mai bine de șase luni.

Dar rușii nu au mers să se vaccineze în pofida apelurilor repetate ale puterii, în frunte cu Vladimir Putin, marcați de decenii de propagandă sovietică, apoi rusă și reducerile bugetare în domeniul sănătății.

Din decembrie, doar 19 milioane de ruși din 146 de milioane de locuitori au primit cel puțin o doză, conform recensământului site-ului Gogov, care colectează date din regiuni și mass-media în lipsa unor statistici naționale oficiale.

La Moscova, 1,8 milioane de persoane au primit cel puțin o injecție din cei 12 sau 13 milioane de locuitori înregistrați oficial, notează  AFP și Agerpres.
Rusia a devenit joi, cu 127.992 de decese înregistrate de guvern, cea mai afectată țară europeană de la începutul pandemiei, înaintea Regatului Unit (127.926 de decese).

Agenția rusă de statistici Rosstat, care are o definiție clinică mai extinsă a deceselor cauzate de COVID-19, a înregistrat 270.000 de decese cel puțin de la începutul pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel