Făina de GREIERI și cidrul de prune, alimentele viitorului create la Suceava: Să văd dacă scot sunete deosebite

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Faina de greieri si cidrul de prune - Captura Foto: observator News
Faina de greieri si cidrul de prune - Captura Foto: observator News

Studenții de la Universitatea din Suceava au creat mâncarea viitorului. Ce preparate ciudate au lansat pentru public.

25 de echipe au participat la concursul Fia Food Fest, organizat de Universitatea din Suceava și fiecare a prezentat un produs nemaiîntâlnit pe piaţa alimentară.

Făina de greieri, spirulina, făina de cânepă sau de struguri, cidrul de prune, îngheţata cu ghimbir, produse destinate persoanelor care suferă de intoleranţă la gluten sunt doar câteva ingredientele năstrușnice folosite de studenți pentru a crea produsele inedite.

În plus, printre preparatele viitorului s-au numărat și crema de păstrăv afumat cu smântână şi spirulină, îngheţată cu avocado, brioşe cu făină de greieri sau sărățele cu urzici.

"Da, foarte bun, vreau să văd dacă scot sunete deosebite. Am mai auzit că se mănâncă greieri, dar e prima experiență de acest gen", a declarat un degustător pentru Observator News.

"Practic toată suflarea facultății noastre este implicată în acest proiect. Un proiect care presupune până la urmă muncă în echipa. Ei când vor lucra într-o fabrică vor trebui să coordoneze echipe să lucreze cu alți angajați. Dacă noi nu le dezvoltăm aceste competenţe, le va fi mai greu să se integreze la locul de muncă", a declarat și Mircea Oroian, decanul Facultății de Inginerie Alimentară:

"Oferă o experiență în partea practică. Pe de altă parte oferă o experienţă în contactul cu industria. Iar al treilea punct este creativitatea", a completat Mihai Dimian, prorector Universitatea Ştefan cel Mare.

Câștigătorii competiției au fost studenţii care s-au prezentat la concurs cu un produs vegan. Printre produsele inovative s-au numărat.

Ce conține, de fapt, înghețata-medicament inventată în România

 

Studenţii de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii ”Dunărea de Jos” Galaţi au creat îngheţata de afine cu capsule de ulei esenţial de trandafir, care are proprietăţi de calmare, liniştire şi ajută la calmarea tusei, anunță Agerpres.

”Este vorba de îngheţată de afine în care am introdus aromă de trandafir sub formă încapsulată, este o inovaţie de fapt. De asemenea, aroma de trandafir este puţin folosită în produse de îngheţată şi sperăm să reprezinte senzaţia verii. Inovaţia constă în capsularea uleiului de trandafir pur sub formă de pulbere ca să nu-şi piardă caracteristicile şi să poată fi regăsit integral în îngheţată.

Aroma uleiului esenţial de trandafir se va elibera treptat şi va lăsa un post-gust foarte plăcut, care va dura câteva ore după ce îngheţata a fost consumată. Gustul vine mai mult din baza de lapte şi din afine, dar datorită acestei arome de trandafir are proprietăţi de calmare, liniştire, inclusiv de calmare a tusei.

O îngheţată care să facă bine la tuse, care să calmeze gâtul copiilor. Este o noutate. Nu are deloc conservanţi, este doar pe bază de lapte, este cu ou. Nu are stabilizator, niciun fel de colorant, doar produse naturale”, a declarat, miercuri, Isabela Anghel, masterand nutriţie, anul II la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, creatoarea produsului inovativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel