Fată de 11 ani însărcinată în luna a cincea. De rușine, nu a mai mers la școală. Dosar penal deschis în acest caz

Dana Lascu |
Data publicării:
Gravida
Gravida

Polițiștii tulceni au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor în cazul fetei din satul Agighiol, în vârstă de 11 ani, care este însărcinată în luna a cincea. Cazul a fost descoperit când fata, de rușine, nu s-a mai dus la școală. Fata va fi, probabil, cea mai tânără mamă din România, precedentul caz fiind al unei fete care a născut la vârsta de 12 ani, din Ilfov.

Fata în vârstă de 11 ani din satul tulcean Agighiol a întreținut relații sexuale cu un alt minor, în vârstă de 16 ani, iar cazul a început să fie instrumentat de polițiști în luna august, imediat după ce au fost sesizați, a anunțat Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Tulcea.

„În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu un minor, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 220 Cod penal, cercetările efectuându-se sub directa îndrumare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea”, se arată în comunicatul IPJ Tulcea.
Minora în vârstă de 11 ani este unul dintre cei șapte copii ai unei familii cu risc, potrivit primarului comunei Valea Nucarilor, Maria Lența.

„Mama fetei s-a mutat cu copiii în Agighiol în luna iunie. A venit din Tulcea cu concubinul. Ea ne-a spus că fata de 10 ani s-a jucat cu un băiat. Noi monitorizăm acum situația fetei”, a menționat Maria Lența.

Cazul a fost descoperit când fata, de rușine, nu s-a mai dus la școală. 

Datele făcute publice anul acesta de Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului arată că în ultimii ani a crescut îngrijorător numărul mamelor minore din județ. Astfel, în ultimii cinci ani, în județ au fost înregistrate 41 de cazuri de mame minore, dintre care șase au abandonat copilul nou-născut iar șapte cupluri mamă-copil au beneficiat de serviciile centrului maternal din Tulcea, notează  Agerpres. 

Cea mai tânără mama din România: o fată din Ilfov care a născut la 12 ani

În februarie 2011, la Spitalul Universitar de Urgență din București, o fată de 12 ani a adus pe lume un copil. Ea era, până acum, cea mai tânără mamă din România. 

Cazul fetei a făcut mare vâlvă la vremea respectivă. Poliția a anchetat cazul și l-a prins pe bărbatul care profitase de fată și care era șeful unui șantier din Ilfov. Justiția l-a condamnat la trei ani de închisoare pentru act sexual cu un minor și la plata unor daune morale de aproape 60.000 de euro, pentru că o amenințase pe fată să nu spună cine este.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel