FENSPIRIDUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

FENSPIRIDUM - prospect. Acţiune: Bronhodilatator şi antiinflamator; blochează receptorii histaminici H1, are efect antispastic de tip musculotrop papaverinic, reduce producţia de factori proinflamatori (cytokine, TNF-alfa, derivaţi de acid arahidonic şi radicali liberi), dintre care unii au şi efect bronhoconstrictor. 

FENSPIRIDUM - prospect

Denumire comercială: EURESPAL

Preznetare: Sirop, Coprimate 

Indicații: Tratamentul simptomelor (tuse şi expectoraţie) din cursul bronhopneumopatiilor, la adulţi şi copii > 2 ani. 

Contraindicații : Hipersensibilitate. Copii < 2 ani.

Atenție!: Nu este recomandată administrarea fenspiridei în timpul sarcinii sau alăptării. Fenspirida poate influenţa capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, datorită posibilităţii apariţiei somnolenţei. Siropul conţine zahăr, de aceea este necesară atenţie la pacienţii cu diabet zaharat sau diete hipoglucidice. 

Reacții adverse: Somnolenţă, greaţă, dureri epigastrice. Rar pot să apară tahicardie moderată, care dispare la reducerea dozelor, eritem cutanat, erupţii cutanate, urticarie, edem angioneurotic, eritem pigmentar fix. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel