Fertilitate: calitatea ovulelor femeii depinde de factori metabolici

Florina Pop |
Data publicării:
Când rămâi mai ușor însărcinată
Când rămâi mai ușor însărcinată

Cercetătorii au descoperit că un nivel crescut al unei substanțe chimice găsite în toate celulele umane ar stimula fertilitatea unei femei și ar ajuta la selectarea celor mai bune ovule pentru concepție.

 

 

Un studiu al cercetărilor din Universității din Queensland, Australia, susține că calitatea ovulelor unei femei este influențată de coenzima metabolică numită nicotinamidă adenină dinucleotidă. Această coenzimă, explică autorii cercetătorii, este una critică și se găsește în fiecare celulă din organism fiind implicată în sute de procese metabolice. Însă, adaugă cercetătorii, nivelurile scad odată cu vârsta.

”Calitatea ovulelor scade relativ timpuriu, începând cu vârsta de 30 de ani. (...) Dacă putem menține niveluri constante din coenzimă (n. r. cea amintită mai sus) putem îmbunătăți șansele unei femei de a rămâne însărcinată atât natural cât și prin fertilizare in vitro”, precizează cercetătorii pe site-ul Universității din Queensland.

Studiul, publicat în Nature Communications, poate fi citit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel