Fetiță născută în ambulanța SMURD. Paramedic: a fost cea mai intensă senzație în 15 ani de intervenție

DCMedical Team / 28 feb 2021 / 08:50
Trei paramedici au adus pe lume o fetiță   FOTO: Facebook ISU Arad
Trei paramedici au adus pe lume o fetiță FOTO: Facebook ISU Arad

O fetiță a venit pe lume într-o ambulanță SMURD, în județul Arad, pe DN 7, la ora 17.40.

O fetiță s-a născut pe DN 7, într-o ambulanță SMURD a ISU Arad. Se numește Alexandra Mirela, are 3200 de grame și a venit pe lume la ora 17.40. Paramedicii Macovei Florin, Krajcsik Kristian Ivan și Paulik Alin au ajutat-o să vină pe lume.

”Intervenția a început în Nădlac și nu părea foarte complicată, un transport la spitalul matern. Pe drumul spre Arad, înainte de localitatea Pecica, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru cei trei paramedici. Femeia acuza dureri puternice împreună cu contractii aproximativ din 3 in 3 minute. Autospeciala a fost oprită, Maco a cerut imediat sprijin dispeceratului o ambulanța cu medic sau măcar asistent, dar până atunci împreună cu ceilalți doi salvatori s-au pregătit pentru a asista nașterea. După câteva minute copilul a fost adus pe lume, dar ... cordonul omblilical înfășurat după gât, copilul avea culoare cianotică. Maco, salvator cu experiență, pompier și paramedic nu și-a pierdut cumpătul, a luat cele mai bune decizii, a aplicat tot ce a învățat și ce a văzut la medicii cu care a lucrat pe SMURD Terapie Intensivă Mobilă, iar după ce i-a eliberat cordonul ombilical, l-a aspirat puțin, curățat și învelit l-a pus lângă mamă. "A fost cea mai intensă senzație pe care am trăit-o în cei 15 ani de intervenție, bineînțeles m-au ajutat și colegi și am luat cele mai bune decizii", se arată într-o postare a ISU Arad pe rețelele sociale.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy